Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Minnan kuntokuuri

13.1.2011 Minna Kauppi /JK

Uusi vuosi on pyörähtänyt käyntiin jälleen niin ähkyntäyteisen joulunvieton jälkeen. Monilla meillä joulusika on imeytynyt suoraan vatsamakkaraksi ja suklaat pehmentävät jokapäiväistä istumistamme tietokoneiden ääressä. Peilistä taas kurkistaa vähintäänkin yhtä punakat ja turvonneet kasvot kuin joulupukilla. Uuden vuoden alussa onkin hyvä säätää vaakaa parempaan suuntaan ja aloittaa muut ihmiset vihreäksi kateudesta saava lähestulkoon terveellinen elämäntapa.

KEVYEMMIN, KOVEMPAA ja KAUEMMIN...

Tällaista huippu-urheilijaakin ahdistaa vähän jouluahterin raahaaminen lenkkipoluilla, mutta meillä urheilijoilla, kun sitä aikaa on treenaamiseen ihan työnkin lomassa, niin ei tarvitse samalla tavalla etsiä porsaanreikiä oman kunnon kohotukselle. Mutta koska sattuneesta syystä myös tunnemme tätä terveellisempää sektoria vähän paremmin, ajattelin antaa teille nyt pieniä, mutta niin painavia vinkkejä siihen, miten itse saisitte sitä peräänne liikkeelle edes vähän tehokkaammin. Lopussa vielä haaste koko työporukalle!

URHEILU ON MAHDOLLISTA ja mahdollisesti ihanaa seuraavilla vinkeillä:

·        RAPPUSET. Käytä aina rappusia! Hissi ei ole ihmisen kulkuväline, ilman suurta, flyygelinkokoista tekosyytä.

·        KAUPPAREISSUT voi ja pitääkin tehdä aina kävellen, pyörällä tai jopa juosten ja mieluiten suunnata ne johonkin muuhun kuin lähimpään kauppaan. Hanki vaikka porttikielto sinne! Paluumatkalla voi tehdä vaikka haukkareita kasseja nostellessa, samalla saa hullun maineen.

·        AAMULENKKI ei tarkoita kyrsän palaa jääkaapissa, vaan pientä herätystä aamulla verkkarit päällä. Kirpaisee aamu-unisilla sängystä noustessa, mutta piristää koko päivän!

·        TYÖMATKALIIKUNTA. Jätä varusteet työpaikalle, niin voit välillä vaikka sauvakävellä kotiin. Tai hyppää junasta yhtä asemaa liian aikaisin, niin matka taatusti pitenee. Hyppää mieluummin vasta aseman kohdalla.

·        TAUKOJUMPPAA. Nosta itsesi ylös tietokonetuolilta esim. joka toinen tunti ja tee vaikkapa pieniä venyttelyjä tai tasapainoliikkeitä. Voit myös vaikka hyppiä tasajalkaa tai nyrkkeillä joka kerta, kun mene hermot.

·        OTA TAVOITE. Tavoite voi olla vaikkapa lisätä kuntoiluminuutteja 5:llä joka viikko. Merkkaa rehellisesti ylös äläkä lusmua.

·        SITOUDU! Kirjoita kuntoilulupaus vaikka jääkaapin oveen, niin muistat sen paremmin. Veto kaverin kanssa motivoi myös kummasti.

·        TEE SITÄ, MISTÄ TYKKÄÄT, kunhan hengästyt ja hikoat!

HAASTE!

Haastan teidät ja samalla myös itseni lihaskuntokuurille. Homman nimi on seuraava: Joka päivä tehdään vatsalihasliikettä yhteen menoon tai halutessa erillisissä osissa. Ensimmäisellä viikolla tehdään vain viisi liikettä/päivä, joten kaikkien on helppo päästä alkuun. Joka viikko lisätään toistoja 5:llä! Siis viikolla 3 tehdään liikettä jo 15 kertaa päivässä. Liikkeitä lisätään niin kauan, että toistojen määrä nousee 60-100 toistoon/päivä, josta onkin sitten helppo jo jatkaa lihaskunnon ylläpitämistä.  Halutessasi voit tehdä samaan aikaan myös selkälihaksia samalla systeemillä.

ITSE ALOITAN NYT...ja lähden sitten lenkille:)

Iloista uutta vuotta!

T: Minna