Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Mirjam Kainu täytti 90 vuotta

30.12.2010 Riitta Kytölä/Kyyjärven seurakunta

Vuoden toiseksi viimeisenä päivänä täytti Mirjam Kainu kotonaan Kaunistossa 90 vuotta. Oli viihtyisää ja kodikasta. Paikalla oli päivää juhlimassa lähipiiri - päivänsankarin lapsia, lastenlapsia, sisaruksia ja sisarusten lapsia.

Mirjam (o.s. Jukkala) syntyi perheen viidentenä lapsena Saimin, Ailin, Leon, ja Kaisan jälkeen. Mirjamin jälkeen syntyi perheeseen vielä kaksi lasta- Tapani ja Pekka. Sisarussarjasta Mirkun 90-vuotispäiviä oli  juhlimassa Aili, Kaisa ja Pekka - kaikki pirteitä ja iloisia, kuten kuvista näkyy! Lapsista vanhin, Saimi, syntyi Amerikassa, muut - Mirjamkin- syntyivät Karstulan Ahoniemessä, josta muutettiin Kyyjärvelle Koskipäähän vuonna 1931.

Nuoruuspäivinä Taivaan Isä johdatti Mirjamin elämään Olavi Kainun, jonka kanssa hänet vihittiin avioliittoon Juhannuspäivänä 1944. Samaan aikaan vihittiin kolme muuta paria ja oikeastaan oli tarkoitus vihkiä vielä neljäskin pari, mutta sulhanen ei saanutkaan lomaa vihkimistä varten. Aili-sisko kertoi, että Olavi oli heidän äidilleen oikein mieleinen vävy.

Mirjam muutti Olavin kotiin, Kaunistoon, jossa perhe sitten kasvoi. Syntyi kolme lasta: Heljä, Hannu ja Heikki. Heistä Heljä asuu Sveitsissä, Hannu ja Heikki täällä Kyyjärvellä. Aika kului, lapset kasvoivat ja työtä tehtiin, oli elämän arkea ja juhlaa.  33 vuotta ehtivät Mirjam ja Olavi elää yhteistä elämää, ennenkuin Olavi kuoli vuonna 1977. Mirjamilla ja Olavilla on viisi lastenlasta ja neljä lastenlastenlasta.

Tänään Mirjam elää Kaunistossa tiiviissä yhteydessä poikiensa perheiden kanssa lenkkeillen ja kesäisin myös pyöräillen. Ei kauan ole, kun Mirkku myös hiihti, mutta se on nyt jäänyt, koska sormia alkaa herkästi palella. Joten kunto on hyvä!

Syntymäpäivillä laulettiin Olavin lempijoululaulu Sylvian joululaulu, Sydämeeni joulun teen sekä Maa on niin kaunis. Kiitollisena voi varmaan Mirjamkin katsoa menneisiin vuosiin virren 470 sanoin:" Halki elinpäivieni tieni on hän avannut, riemut, murheet matkalleni viisaasti on jakanut. Vaikeinakin päivinä Herra oli lähellä, rakkauden voimin kantoi, murheeseenkin toivon antoi." Toivomme Mirjamille Taivaan Isän siunausta tuleviin vuosiin ja päiviin!