Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Verohuojennus on tehokkain keino metsätilakoon kasvattamiseksi

Oletteko valmis tekemään työtä sukupolvenvaihdoksen verohuojennuksen ulottamiseksi myös metsätiloihin? kysyi MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola Metsä puhuu –hankkeen vaalitilaisuudessa puolueiden edustajilta. MTK:n mielestä metsätilan sukupolvenvaihdoksella tulee olla samat veroedut kuin maatilan sukupolvenvaihdoksella.


METSÄTEOLLISUUS ON MERKITTÄVIN TEOLLISUUDENALA VALTAOSASSA SUOMEA Tuhkalla rämeet kasvuunMETSIEN KÄSITTELY NOPEIN TAPA VARMISTAA SÄHKÖNJAKELUAPEFC-metsäsertifiointi sopii suomalaiseen metsätalouteen parhaiten Tietoa uudesta pienpuun energiatuestaELÄINLÄÄKINTÄHUOLTO

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Vapaasta porsimisesta hyviä tuloksia Perhon Maaseutuopistolla

19.2.2011 Irma Mäkelä/mediamyllärit

Lisää Maaseutuopistosta ositteesta http://www.perhonmolli.info

Vuonna 2008 tehty sikalan kunnostus onnistui loistavasti. Sikalan emakot siirtyivät ryhmäporsitukseen ja porsituskarsinat siirtyivät samalla historiaan. Maaseutuopiston emakot siirtyivät vapaaseen porsitukseen, eli porsimistapahtumassa emakko ei ole porsitushäkissä vaan  ihan vapaana omassa karsinassaan.Epäilijöitä vapaalle porsitukselle oli sikalan suunnitteluvaiheessa paljon, mutta yksi sikalaremontin tavoitteista oli eläinten hyvinvoinnin lisääminen. Ruotsista saatujen hyvien tulosten siivittämänä saimme rohkeutta siirtyä täysin vapaaseen porsitukseen. Tarkkailutulosten mukaan porsaiden makaamiset eivät ole lisääntyneet, vaan vähentyneet  merkittävästi tehtyjen ratkaisujen ansiosta. Remontin ajaksi laitoimme kaikki emakot teuraaksi ja remontin aikana kasvatimme ja hankimme uudet emakot, joten meillä on nyt nuoria emakoita joten nyt saamme jo tietoa myös vanhempien emakoiden porsituksista, edelleen makaamiset ovat lähes harvinaisia.

Remontissa toinen mielenkiintoinen valinta oli Pellonpajan myymät  kuivarehun putkiruokkijat porsitusosastoon ja joutilaille emakoille. Näillä on pärjäilty ja työ on vähentynyt, toteaa työnjohtaja Tapani Humalajoki.
Maaseutuopisto alkaa jatkossa tarjota valinnaisina opintoina opiskelijoille ja erilaisille aikuisopiskelijoille sikoihin liittyvää koulutusta.

Hyvinvointia opiskelijoille
Toinen iso projekti koululla on opiskelijoiden vapaa-ajan tilan rakentaminen. Niin sanottuun oppilaskunnan tilaan tulee mm Biljardin pelipaikka, kuntosali ja elokuvateatteri.
Lisää Maaseutuopistosta osotteesta http://www.perhonmolli.info