Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Seurakunnan tilinpäätös "pakkasen puolella"

22.3.2011 Olavi Vallivaara

Kyyjärven uuden kirkkoneuvoston ensimmäinen kokoontuminen oli maanantai-iltana 21.3. Pappilassa. Vaikka yö ja päivä olivat maanataina yhtä pitkiä eli tasan, seurakunnan talous oli alijäämäinen.

Kirkkoneuvosto hyväksyi talousvastaava Kari Kemppaisen laatiman tilinpäätösasiakirjan ja jätti tilit tilintarkastajien tarkastettavaksi. Lopullinen tilikauden alijäämä on -42.726,11 euroa. Verotulon aleneman lisäksi jäi metsänmyyntitulot suunniteltua pienemmäksi  ja ylityksiä tuli menoihin mm. it-aluemenoista. Kirkkoneuvosto iloitsi kuitenkin,että kassassa on säästöjä ja näin voidaan tästä tappiosta selvitä, mutta uusilla luottamushenkilöillä onkin visainen tehtävä - seurakunnan talous täytyy saada tasapainoon! Asiasta keskusteltiin ja säästökohteita on jo esitetty ja keskustelu jatkuu. 

Tapio Lintulahti esitteli hautausmaan aidan korjaus- ja kaunistustyösuunnitelmaa ja mitenkä se toteutetaan. Kirkkoneuvosto ilahtui ja päätti hyväksyä  sunnitelman sekä olla mukana hyvässä hankkeessa. Kyyjärven seurakunta on  mukana valtakunnallisessa väestötietojen sähköisessä tiedonsiirto eli "Kirjuri"-hankkeessa. Se käynnistyy 1.12.2011. ja laajenee niin, että vanhatkin kirkonkirjat digitoidaan v.2014 mennessä. Hyväksyttiin KopiJyvän tarjous digitoinnista yhdessä Karstulan seurakunnan kanssa. Hyvällä mielellä hyväksyttiin Vattenfallin suunnitelma sähkölinjojen  muutoksesta seurakunnan osuudella kirkonkylällä; avolinjat puretaan ja viedään maanalle keskustan alueella. Lopuksi keskusteltiin kirkollisten ilmoitusten julkaisemisesta Viispiikkisessä ja Kirkon käytöstä ja vuokrauksesta ulkopuolisille. Molemmat asiat jätettiin pöydälle lisäselvityksiä varten.