Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Tomaatintaimia ja tiikerikakkua

5.4.2011 Irma Mäkelä /Mediamyllärit ry

Tomaatintaimet ovat kasvaneet ja ovat melkeinpä kaikki siirretty omiin ruukkuihinsa.

Vielä riittää koulaamista, taimet pitäisi saada syvempiin kasvatusastioihin, jotta juurilla olisi riittävästi tilaa. Kuulin jostain, jotta tyhjä maitopurkkikin on oiva kasvatustörppö.  Hyvällä alulla tämä kasvatus kuitenkin nyt on.

Ilmat kun tästä lämpenevät ja yöpakkaset poistuvat, niin väliaika-asunnoksi taimille kaavailin huvimajaa. Tarkoituksena olisi kesäkuussa istuttaa taimet maahan; Hannulle jo esitin, että tässä tilanteessa tarvitaan nyt kunnon kasvihuonetta, eikä mitään muoviritustuksia vanhansaunan seinustalle. Entinen kasvihuone eli aikansa.  No aika näyttää miten käy.  

Koulaamishommassa lajikkeet menivät vähän sekaisin, kun ovat niin saman näköisiä, mutta aikaa myöten ne siitä personoituvat. Kasvihuonejuttua on nyt kuitenkin vähän pehmitettävä, joten tein tiikerikakun, jos se asiaa auttaisi.

Vuoka oli suurin mitä talosta löytyi olisikohan n. kolmen litran vetoinen. Kakun ohje on vanha ja teen sitä yleensä kaksi annosta, joka on sopiva määrä suureen vuokaan tai kahteen pieneen.

Ohje on tässä:
Tiikerikakku ( 1 annos)

150g-200g voita, käytän laktoositonta margariinia
3 dl sokeria, kahteen annokseen käytän 5 dl
4,5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
2tl vaniljasokeria
3 munaa
1 dl kermaa tai maitoa, joskus laihdutuskuurilla voi käyttää rasvatonta maitoa ja hyvää tulee
3 -6 tl kaakaojauhoa

1. Ota ainekset huoneenlämpöön n. 1 tunti ennen leipomista.
2. Aluksi uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
3. Voi tai margariini paloitellaan leivonta-astiaan ja lisätään sekaan sokeri, vatkataan vaahdoksi.
4. Vaahtoon lisätään munat yksitellen hyvin vatkaten.
5. Seuraavaksi lisätään kerma tai maito edelleen hyvin vatkaten.
6. Vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri sekoitetaan omassa astiassaan. Jauhoseos lisätään rauhallisesti vääntäen taikinaan, ei liikaa vatkaten, jottei tule sitkeää, kuohkeus on päämääränä.
7. Taikinasta otetaan tiikerinraitavärkin verran taikinaa omaan astiaansa, astiaksi sopii hyvin se astia jossa vehnäjauhot ym. sekoitettiin, näin säästää tiskiä.
8. Tiikerinraitavärkkiin lisätään kaakaojauho ja sekoitetaan lusikalla tai haarukalla.
9. Tässä vaiheessa viimeistään voidellaan kakkuvuoka, jos ei ole vielä voideltu ja pyöritetään korppujauhoa vuoassa.
10. Vuoan pohjalle laitetaan vaaleaa taikinaa puolet ja päälle tiikerinraitavärkki ja lopuksi loppuosa vaaleasta taikinasta.
11. Taikinaa tökitään parin sentin välein taiteellisesti haarukalla, näin syntyy tiikerinraidat taikinaan.
12. Paistetaan 175 asteeseen lämmenneessä uunissa noin yksi tunti. Kahden annoksen kakkua piti paistaa tunti ja 10 minuuttia.

PS. Kaikkeen se taimienkasvatus johtaakaan.