Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Sunnuntaina on Äitienpäivä

Kansallista juhlapäivää, Äitienpäivää vietetään ensi pyhänä 8.5.2011. Suomen liput lehuvat ja kunnioittavat kaikkia Suomen äitejä.



Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Sunnuntaina on Äitienpäivä

6.5.2011 Olavi Vallivaara

Kansallista juhlapäivää, Äitienpäivää vietetään ensi pyhänä 8.5.2011. Suomen liput lehuvat ja kunnioittavat kaikkia Suomen äitejä.

Kyyjärven kirkossa on Äitienpäiväjuhla alkaen klo 11 perhejumalanpalveluksella. Sen toimittavat khra Olavi Vallivaara, kanttorina on Juliana Muli, tekstinlukijana Kirsi Pohjoiskangas, päiväkerholaiset , Ry:n nuoret ja Ari-Pekka Tuukkanen laulavat.  Jp:n jälkeen Kirkkoneuvoston miehet tarjoavat Äitienpäivän kakkukahvit ja kaikki miehet laulavat äideille. Tervetuloa koko perheen voimin äitienpäivää juhlimaan kotikirkkoon!

Äitienpäivää alettiin viettää kirkon piirissä jo keskiajalla. Nykysenlainen äitienpäivän vietto alkoi Yhdysvalloissa v.1914. Suomessa sitä on vietetty vuodesta 1919 ja nykyisellä paikalla, toukokuun toisena sunnuntaina vuodesta 1927. Marsalkka Mannerheim myönsi Suomen äideille vapaudenristin vuonna 1942.

"Äiti" sana on ensimmäinen, jonka lapsi oppii. Se on usein viimeisiä sanoja, joka lausutaan ennen kuolemaa. Lapsi on äidille rakas ja tärkeä. Mutta myös äiti on rakas ja tärkeä lapselle. Me jokainen olemme oman äitimme lapsi. Täällä maailmassa usein ihmisen arvo määräytyy sen nojalla, miten olemme onnistuneet taloudellisesti, moraalisesti ja yhteiskunnallisesti. Tehokkuudesta muodostuu herkästi ihmisarvon mitta. Onneksi äidin rakkaus on tässä sokea. Se kohdistuu kaikkein pahankurisimpaankin lapseen. Raha ja menestys eivät ole koskaan korvanneet äidin antamaa rakkautta. Toivotan teille kaikille äideille Onnea ja siunausta juhlapäivänä! Kaikki äidit ovat juhlapäivän ansainneet.

Kivirannassa on Äitienpäivän konsertti klo 14.