Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Sivistyslautakunnan päätöksiä 25.5.2011

Sivistyslautakunta on kokouksessaan 25.5.2011 käsitellyt seuraavia asioita.


Kunnanjohtajan kulmahuoneesta

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kunnanjohtajan kulmahuoneesta

26.5.2011 Kyyjärven kunta / kunnanjohtaja Eino Nissinen

Kevät on kääntymässä kesään ja lehti on puussa.

Myöhään maanantai-iltana kunnanhallituksen kokouksen jälkeen tultuani kotipihaan ja noustuani autosta täytyi oikein seisahtua nauttimaan. Rapsakka sade oli saanut mullan tuoksumaan kesälle. Kukkaan puhkeava tuomi ja juuri lehtensä avannut koivu antoivat siihen oman mausteensa. Jostain kaukaa kuului käen kukunta. Pakko oli hetken seisahtaa ja hiljentyä.
 
Kulunut kevät on ollut aikamoista haipakkaa. Paljon on ollut opettelemista ja tutustumista. Ja paljon sitä on vielä edessäkin. Kunnanhallituksen ja valtuuston kanssa olemme saaneet tehdä rakentavaa yhteistyötä ja seutukunnankin keskeiset toimijat alkavat olla tuttuja.
 
Olen useissa eri yhteyksissä törmännyt kunnan tulevaisuuden kannalta tärkeään kysymykseen. Mistä saada sopivia asuntoja niille ihmisille, jotka olisivat halukkaita muuttamaan Kyyjärvelle? Kunnalla on joitakin tontteja vapaana, seassa muutama rantatonttikin. Vuokra-asuntoja on myös joitakin vapaana. Vuokra-asuntojen suunnitelmallinen kunnostaminen on yksi haasteistamme.
 
Asuntoasioissa eniten minua on mietityttänyt ne monet talot ja pihapiirit, jotka ovat jääneet tyhjilleen asukkaiden, usein jo iäkkäiden, siirtyessä helpomman asumisen tai palveluiden piiriin tai kokonaan pois täältä maallisista asunnoista. Tuntuu surulliselta ajatella, että monet noista ennen täynnä elämää olleista taloista ja pihapiireistä jäävät tyhjiksi ja vaille päivittäistä elämää ja huolenpitoa. Mielestäni olisi hienoa, jos nuo omaa historiaansa kantavat paikat saisivat uusia perheitä asukkaikseen.
 
Halukkaita muuttajia Kyyjärvelle tuntuisi olevan. Ja miksi ei olisi? Täällä on lapsiperheille hyvät palvelut, turvallinen ympäristö, hyvä koulu ja päiväkoti. Työllisyystilannekin on parhaita Keski-Suomessa. Perheiden tulevaisuudenuskosta kertoo ilahduttavasti myös se, että viime vuonna syntyneiden lasten määrä nousi yli kahdenkymmenen. Tänäkin vuonna taidetaan päästä samoihin lukemiin. Normaalista kehityksestä poiketen alkuvuonna asukaslukukin on ollut kasvamaan päin.
 
Menemme hyvillä mielin kesää kohti. Ja jos säikähdätte sitä musta kypärä päässä Tunturilla pöristelevää lapsekkaan iloista miestä kylän raitilla, älkää olko millännekään. Nostakaa vain huoletta kättä, kunnanjohtajan mopo on jälleen ajossa!