Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Lastenleirillä riitti säpinää!

Kyyjärven seurakunnan lastenleiriä vietettiin Piispalassa 12.-14.7. ihan kohtalaisissa sääoloissa, vaikka lähtöhetkellä satoikin melkoisesti. Iloisesta meiningistä piti huolen 32 mukaan lähtenyttä leiriläistä!


Pölkissä kokoonnuttiin muistokiven ääressäKesäiset muistoseuratKirkko täyttyi konfirmaatiojuhlassaKonfirmaatiojuhlaKesä on käsilläKirkon kulmiltaKonfirmaatioharjoitus kirkossa lauantaina 9.7. kello 15Riihikirkko täyttyi

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kesä on käsillä

8.7.2011 Olavi Vallivaara

Heinäkuu on sydänkesän aikaa.

Raamatussa sanotaan 1.Moos.8:22: "Niin kauan kuin maa pysyy, ei lakkaa kylvö eikä korjuu, ei vilu eikä helle, ei kesä eikä talvi, ei päivä eikä yö,"

Wanhan ajan keskikesä oli 13.7. Vanhassa talonpoikaisyhteisössä ei ollut suurtakaan merkitystä pisimmän päivän tai yön määrittelyllä.  Sen sijaan kaikki kaikessa oli lämpö ja vilu. Lämpimin aika sijoittuu heinäkuun puolenvälin tienoille. "Hermannilta lähdettiin heinään(12.7.)".  Keskikesä olikin työntäyteistä aikaa. Toisin on meillä nykyajan ihmisillä. Heinäkuu on monille kesäloman aikaa, matkustellaan, vietetään vapaata, sukuloidaan tai "vedetään lonkkaa".  Kun kesä on vain kerran vuodessa, voimme sitä odotellessa pakata mielissämme paljon odotuksia. Läheskään aina odotuksemme eiväti täyty - onneksi?  Kannattaa muistaa, ettei kesä tule eikä ole meidän suorittamista. Kesä on lahjaa!  Se tulee ja menee riippumatta meistä - olimmepa töissä, vapaalla tai eläkkeellä. Otetaan rennosti, nautitaan lahjasta ja ihmetellään Luojan suuria tekoja.

Hyvää kesää kaikille!

toivottelee Nopolan pappi