Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Tarjolla koulutusta kuljetusammattilaisille!

Kyyjärven yrittäjät/Jouni Saukko/ KO 6.9.2011

Direktiivikoulutusta kuorma- ja linja-autonkuljettajille

Kyyjärven yrittäjät ry. järjestää Kyyjärvisille kuorma- ja linja-autonkuljettajille direktiivikoulutusta seuraavasti:

perjantai 23.9. kello 15:00 alkaen             Ennakoivan ajon koulutus
lauantai 24.9 kello 9:00 alkaen                 Taloudellisen ajon koulutus

Paikkana molempina päivinä Kivirannan sali.

Sitovat ilmoittautumiset nimilistoineen Jouni Saukolle (sähköposti Jouni.Saukko@ovi.com, puh.040-5598554). Ilmoittautua voi molempiin päiviin tai pelkästään toiseen, mikäli työesteet tahi muut kiireet estävät molempiin osallistumisen. Ilmoittautumisen takaraja 15.9.2011. Viikon 36 aikana ilmoittautumiset mielellään sähköpostilla johtuen ulkomaanmatkasta. Sähköpostiin tiedoksi osallistujien nimet sekä laskutusosoite, mihin osallistumismaksun voi osoittaa.

Koulutuksista kumpikin täyttää direktiivin mukaisen pakollisen koulutuspäivän kriteerin.

Koulutuksen hinta/hlö/päivä määräytyy osallistujamäärän mukaisesti joka molempina päivinä maksimissaan saa olla 36 henkeä. Hinta muodostuu koulutuspaketin hinnasta jyvitettynä osallistujien kesken sekä AKE:n kirjaamismaksusta 17€. Jollei riittävän suurta osallistujamäärää saavuteta, voidaan koulutukseen ottaa mukaan myös ulkopaikkakuntalaisia tai jopa perua koulutus. Koulutuksen järjestämiseen saadaan Kyyjärven kunnalta tukea joka kohdistetaan Kyyjärvisille kuljettajille sekä Kyyjärvisten kuljetusyritysten myös ulkopaikkakuntalaisille kuljettajille.

Tässä alla vielä ”kevennyksenä” direktiivitekstiä johon koulutuksen ”pakollisuus” perustuu:

Kuorma- ja linja-auton kuljettamista koskeva laki edellyttää ammattimaisessa liikenteessä toimivalta kuljettajalta ammattipätevyyttä.

Ammattipätevyys on vaadittu henkilöliikenteessä 10.9.2008 ja tavaraliikenteessä 10.9.2009 alkaen säädöksien mukaisesti. Direktiivi 2003/59/EY Laki kuorma ja linja-autokuljettajien ammattipätevyydestä 16.3.2007/273  Asetus kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammatti-pätevyydestä  640/2007. Henkilöillä, jotka ovat suorittaneet linja-auton tai kuorma-auton ajo-kortin ennen kyseisiä päivämääriä,  kyseiseen luokkaan voimassa ajo-oikeuden kautta (siirtymäsäännös).

Pitääkseen ammattipätevyytensä voimassa on kuljettajien suoritettava jatkokoulutus viiden vuoden aikana. Jatkokoulutus on suoritettava henkilöliikenteessä 10.9.2013 ja tavaraliikenteessä 10.9.2014 mennessä ja tästä eteenpäin joka viides vuosi. Ajo-oikeuden kautta ammattipätevyyden saavuttaneet osoittavat ammattipätevyytensä ajo-oikeuden myöntämispäivämäärällä 10.9.2013 tai 10.9.2014 asti. Ammattipätevyys myönnetään viideksi vuodeksi, kuitenkin enintään ajaksi, jonka haltijan ajo-oikeus on voimassa. Uusien kuljettajien on osoitettava ammattipätevyys, joko ammattipätevyyskortilla tai ajokorttiin tehtävällä merkinnällä, koodi 95