Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Viides Keksintöjen Viikko

18.10.2011 Juttuvinkki/Irma Mäkelä /Mediamyllärit

Viides Keksintöjen Viikko -tapahtuma kokosi 13. – 15.10. Viitasaari Areenalle noin 2 000 kävijää.

Valtakunnallinen tapahtuma alkoi keksijöille ja yrittäjille tarkoitetulla ammattilaispäivällä, jonka jälkeen oli kaksi yleisölle avointa messupäivää.

Keski-Suomen INNOSUOMI 2011 -palkinnot jaettiin tapahtumassa perjantaina.
Ensimmäinen ja toinen palkinto menivät Jyväskylään, Liqum Oy:lle ja Numerola Oy:lle. Kolmanneksi tuli Aerotekniikka UAV Oy Hankasalmelta. Kunniamaininnan sai Suomen Perintätoimisto Oy Jyväskylästä.

Mielenkiintoa herättivät ja myös paljon medianäkyvyyttä messuilla saivat Kuvaamo Valon kauko-ohjattava kuvauskopteri ja Veikko Kinnusen puhdistusseula viljakuivuriin. Ilmaveivi harjoittelu- ja pelisetti ja Mia-Liisa Kemppaisen lastenpelit kiinnostivat erityisesti lapsia ja nuoria.

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen puheenvuoro yrittäjyyden tulevaisuuden näkymistä keräsi runsaslukuisen yleisön lauantaina. Viimeinen messupäivä huipentui Keksintöjen Viikko ideakilpailun yleisöäänestyksen voittajan julkistamiseen.  Kilpailussa Pisla Oy etsi uusia mahdollisuuksia vaatteiden parvekekuivatukseen/-tuulettamiseen. Pisla Oy:lle saapuneista kilpailuehdotuksista kolme parasta oli mukana yleisöäänestyksessä Keksintöjen Viikko -tapahtumassa. Yleisö äänesti parhaaksi torniolaisen Erkki Törmän ehdotuksen, joka palkittiin 1 000 euron shekillä. Pisla Oy selvittelee parhaillaan keksinnön sopivuutta tuotantoonsa. Kaikkien äänestäneiden kesken arvottiin Pisla Oy:n saunasetti, jonka voitti Kari Rissanen Uudestakaupungista.

Yhteistyössä Pisla Oy:n ja Suomen Keksijäin Keskusliitto KEKE ry:n kanssa ensimmäistä kertaa toteutettu kilpailu oli tärkeä osa tapahtumaa. Keksintöjen Viikko -tapahtuma tulee myös jatkossa toteuttamaan vastaavanlaisia kilpailuja yhteistyössä yritysten kanssa.

Seuraava Keksintöjen Viikko -tapahtuma järjestetään syksyllä 2012. Tapahtuman ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja:
Kehittämisyhtiö Witas Oy
Vs. toimitusjohtaja 
Kari Taipale 
puh. 040 584 2992  
kari.taipale@witas.fi                                      

Markkinointiassistentti 
Heli Savela
puh. 044 459 6833
heli.savela@witas.fi
www.keksintojenviikko.fi