Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kunnanjohtajan kulmahuoneesta

Kesä on vaihtunut syksyyn ja lomat kouluksi ja työksi. Syksy on täynnä uusia haasteita, jotka pitävät meidät työn touhussa.Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Sivistyslautakunnan päätöksiä 28.9.2011 kokouksesta

10.10.2011 Pirkko Kotanen/ sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta suuntasi kokouksessaan vuoden 2012 talousarvion esitystä sekä keskusteli opintostipendien jaosta.

Keskusteltiin sivistystoimenjohtajan ja rehtorin viran eriyttäimisestä sekä siitä aiheutuvista kustannuksista. Eriyttäminen nostaisi palkkakuluja huomattavasti.

Kirjastonjohtajan ja kirjastovirkailijan ostopalvelusopimuksesta keskusteltiin ja harkittiin ostopalvelusopimuksen purkamista, koska Saarijärven kirjasto ei ole pystynyt toimittamaan palveluita toivotulla tavalla. Sivistyslautakunta harkitsee osa-aikaisen kirjastovirkailijan palkkaamista ja kirjastonjohtajan palveluiden ostamista.

Nuorisopalveluihin sisällytetään lisää nuorisotalon aukioloaikoja viikonloppuisin esim. joka toinen perjantai-ilta.

Päivähoitopalvelujen säästömahdollisuuksista keskusteltiin mm. ryhmäpäiväkodin sulkemista 1 kuukauden ajaksi ja päiväkodin sulkemista 2-3 viikon ajaksi, jolloin työntekijöiden vuosilomat keskitettäisiin. Päivähoidon varahoitopaikkana olisi ryhmäperhepäivähoitokoti. Vanhemmille myönnettäisiin helpotusta maksuista, mikäli he järjestäisivät hoidon itse ko. ajalle.

Lapsiperheiden kotipalvelun työntekijä olisi päiväkodissa vuosilomien sijaisena 1 kk ja 1 päivän viikossa päiväkodin työntekijänä. Tällöin resurssityöntekijää tarvitaan vähemmän.

Päiväkodin ateriahinta on 4,20e, mikä on huomattavasti korkeampi kuin mm. koulun. Ateriahinnasta neuvotellaan.

Keskusteltiin päivähoitomaksupäätösten ja laskutuksen siirtämisestä toimistotyöntekijälle päiäväkodinjohtajalta.

Sivistyslautakunta esittää opintostipendien saajat kunnahallitukselle.