Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Omaishoitajia hemmoteltiin Kivirannassa

Omaishoitajille oli järjestetty hemmotteluhetki Kivirantaan inoni-jalkakylvyn, hartiahieronnan ja intialaisen päähieronnan merkeissä.


RISKIRYHMIEN INFLUENSSAROKOTUKSETArjen lääkkeetKARSTULAN RÖNTGEN TIEDOTTAAKYYJÄRVEN TERVEYSASEMAN MARRASKUUN TIEDOTEKARSTULAN RÖNTGEN TIEDOTTAAPALAUTUSPYYNTÖ

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Arjen lääkkeet

SPR/Katriina Oinonen 3.11.2011

Arjen lääketieto saatiin suoraan apteekista, kun apteekkari Liisa Kahilainen oli kertomassa Kivirannassa 31.10.11 arjen lääkkeiden käytöstä.

Tapahtuma oli yksi SPR:n omaishoitajahankkeen järjestämistä ja sinne olivat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet. Paikalla ei kuitenkaan ollut tungosta, mutta mukavasti vierähti tunti kuunnellessa Liisa Kahilaista ja keskustellessa aiheesta heränneistä kysymyksistä. 

Kuulimme, että tärkeintä lääkkeiden kanssa on käyttää niitä oikein. Oikeaan käyttöön sisältyy tietyt perusasiat ja meidän kaikkien on hyvä muistaa ne, oli kysymyksessä sitten resepti- tai itsehoitolääkkeet:

1.       Miten lääke otetaan
2.       Milloin se tulee ottaa
3.       Kuinka kauan lääkettä käytetään
4.       Miten se vaikuttaa
5.       Onko sillä haittavaikutuksia
6.       Miten se sopii muiden lääkkeiden kanssa
7.       Miten säilytetään

Nämä asiat tulee aina selvittää ja jos kysymyksessä on lääkärin määräämä lääke, niin yleensä lääkäri antaa ohjeet ja vastukset noihin kysymyksiin. Jos lääke apteekista ilman reseptiä ostettava itsehoitolääke, on nuo tiedot lääkepakkauksessa, mutta apteekkari Liisa Kahilainen muistutti, että apteekista henkilökunta osaa ja haluaa myös neuvoa noissa kysymyksissä.  

Hyvä on myös muistaa se, että varsinkin itsehoitolääkkeitä ei tulisi ottaa yli ohjeessa annettuja annoksia ja erinimisiä vastaavia lääkkeitä ei otettaisi samaan aikaan (esim. erilaisia särkylääkkeitä).

Lopuksi totesimme, että meillä toimiva omaa apteekkia on helppo ja mukava käyttää. Henkilökunta tuntee asiakkaat ja asiakkaat tutut henkilöt siellä ja näin asiointi on vaivatonta ja joustavaa.

Kiitokset mielenkiintoisesta luennosta Liisalle!