Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Ei pöllömpää.

16.11.2011 Eki Holmberg

Kameraseuran kuulumisia

Kuvauksellinen kesä on jo matkan päässä takana ja  värikäs syksykin lopuillaan.  Edessä talvi pakkasineen ja  kuvauskalusto-  eli kameraongelmineen. Nykyaikaiset digikamerat  ovat hieman herkempiä pakkaselle kuin vanhat hyvät filmipelit , mutta toimivat jos vain osaa varautua.

Kameraseuran  kerhoillat jatkuivat syyskuussa vanhaan tapaan ja aikaan eli joka toinen tiistai klo 19.00 yläkoulun kuvisluokassa.  Vakiojoukko on uskollisesti pysynyt matkassa ja uutta taitajaakin on joukkoon saatu. "Viispiikkinen" kävi tekemässä jutun meistä  pari viikkoa sitten ja ihan kuvan kanssa.  Kuvassa komeili  lähes koko porukka.  Iltojen kuvasato on noudatellut jotakuinkin perinteistä eli l uontokuvalinjaa, mutta kokeilujakin  on tehty. Lisäkuvissa on muutama esimerkki erilaisesta  luontokuvasta.  Kuka muuuten osaa rajata  ja määrittää mikä on luontokuva?  Digikameran etuna   ns. vanhanaikaiseen kameraa on se ,että  ei tarvitse pihistellä kalliin filmin kanssa vaan voi seurata mielijohteitaan. Toki sekin edellyttää jotain tekniikkaa eli kohtuullisen tietokoneen ja tarpeellisen  kuvankäsittelyohjelman sekä tietenkin taidon  tai vähintäänkin kiinnostuksen perehtyä  digilaitteen mahdollisuuksiin.Taito tulee kokeiluista ja erehdyksistä-  eikö vain?  Mitään erityistä ja yhteistä aihetta ei seurallla ole  syksyn aikana ollut, mutta  sellainen ajatus voisi toki olla mielenkiintoista toteuttaa. Eräiden uutisten mukaan on kiinnostus kameraseuroja kohtaan lisääntynyt digitekniikan myötä ja seurat ovat kasvattaneet jäsenmääriään  melkoisesti  Myös  Kyyjärven Kameraseura on avoin  kuvauksesta kiinnostuneille. Jonkin asteista opastustakin voisimme yrittää mikäli kiinnostusta ilmenee. Seuran jäsenten kuvien katselu ja arvioiminen( myönteisessä mielessä -ei mollaamalla!) on kehittävää ja antaa   mahdollisuuksia uusille ideoille ja oivalluksillle.   

Joulu lähestyy ja silloin yleensä napsitaan runsaasti kotikuvia. Onko tullut mieleen miten tärkeitä nämä  ns. "vaankuvat"  ovat- nehän ovat dokumentti tästä hetkestä tuleville. Sellaisten kuvien ottamiseen riittää aivan hyvin perustiedot kamerasta ja kuvan otosta, eli valotuksesta ja  tarkennnuksesta. ( ja nehän yleensä  toimii automaattiseti!)

Lisäkuvissa hieman syksyn  kuvasatoa. Kuvat 1-5 Hiiripöllö Kuvaaja Esa Nieminen. Kuvat 6 ja  7  Joutsenet  Kuvaaja Jaakko Koskelo. Kuva 8 Valoukko Kuvaaja Juha Pillikko(mukava kokeilu) Kuvat 9 ja10  sekä otsakekuva Antero Ohranen.  Kuvat 11 - 13  E Holmberg