Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Katso lisäkuvat   

Taimi Honkonen siunattiin haudan lepoon

26.11.2011 Olavi Vallivaara

Taimi Honkonen siunattiin lauantaina 26.11.Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kyyjärven kirkossa.

Taimi Josefiina Honkonen e. Toppinen syntyi 22.2.1924 Silja ja Nikolai Toppisen perheeseen Vehkaperällä. Lapsuuden vuodet oli Vehkaperällä ensin syntymäkodissa Hautalassa ja myöhemmin muualla. Sodan jälkeen Taimin kotiväki osti Kyyjärveltä "Kainulan". Taimi oli monessa talossa nuoruuden päivinä palveluksessa. Kesällä 1947 hänet vihittiin avioliittoon Yrjö Honkosen kanssa. Avioliitosta syntyivät lapset: Mirja ja Matti. Yhdessä asuttiin Yrjön kotitilaa Kivistöä, rakennettiin uusi koti v.1951 ja uusi navetta. Yrjö puoliso kävi alkuaikoina kirvesmiestöissä, myöhemmin yhdessä Taimin kanssa viljelivät peltoja ja hoitivat karjaa. Taimi oli luonteeltaan ahkera ja seurallinen. Hän hoiti hyvin karjan ja kukat kukkivat sekä sisällä että pihamaalla. Häneltä kävivät myös hevostyöt, joita naiset harvemmin tekivät  hänen aikanaan.  Kyyjärven kirkon naapurina Taimi ja Yrjö osallistuivat kirkon rakennustöihin. Rakennusmestari Henrikson sai majapaikan Honkoselta. Taimi laittoi rakennusmiehille ruokaa ja Yrjö oli mukana kirvesmiestöissä. Kirkko onkin kiinteästi liittynyt hänen elämäänsä. Ei vain läheisyyden, mutta myös Jumalan sanan kautta. Taimin harrastuksiin kukkien- ja kodinhoidon lisäksi kuului ennenkaikkea käsityöt. Eläkepäiviä Taimi ja Yrjö Honkonen saivat viettää kotonaan Matin perheen  kanssa. Heille rakennettiin oma siipeinen, jossa oli mukava ja turvallinen asua. Pitkä yhteinen taival yli 60 vuotta Yrjön kanssa päättyi huhtikuussa 2008. Taimin elämä jatkui kotona kunnes terveys heikkeni. Hän oli muutaman kuukauden Kivirannassa ja päivät täyttyivät Karstulan sairaalassa 30.10.2011. Taimia jäivät kaipaamaan lapset perheineen, lastenlapset, sisar, muut omaiset ja läheiset.

Taimin siunasi viimeiselle matkalle khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Minna Erkkilä, joka esitti yksinlauluna "Äidin sydän". Suntiona toimi Alpo Noponen. Hänet laskettiin Yrö puolison viereen Kyyjärven kirkkomaahan. Monet läheiset, ystävät ja kummilapset olivat saattelemassa Taimia viimeiselle matkalle. Muistotilaisuudessa kirkkoherra puhui, kanttori esitti yksinlaulua ja säesti yhteiset virret, diakonissa Riitta Kytölä lausui runon ja muisteli Taimia. Adressit lukivat Taimin lastenlapset: Jani ja Sami.