Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Perhon Maaseutuopisto hiljentyi joulun viettoon

19.12.2011 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Perhon yksikkö / kuvat: Tarja Kangas & Satu Mäntynen, teksti: Satu Mäntynen

Mistä on joulu tehty? Joulutähdistä, kyntteliköistä, joulunauhoista, tontuista ja joulumatoista lattialla. Marja Liisa Flinkin ja Esa Korven taitavissa käsissä Perhon Maaseutuopisto puettiin juhlapukuun muutaman aputontun häärätessä mukana.

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän Perhon yksikössä vietettiin jouluista juhlaa perjantaina 16.12. Päivä alkoi henkilökunnan kahvituksella ja yksikön johtajan Matti Louhulan puheella. Puheessaan hän toi esille mm. uutena johtajana kokemansa haasteet ja kiitoksen aiheet.

Seuraavaksi puheenvuoron sai keittiön emäntä Leena Koivukoski, joka juhlallisin sanoin kertoili perinteeksi muodostuneesta kunniadiplomin jaosta. Tänä vuonna moniosaaja diplomin sai ansaitusti laitoshuoltaja Marja Liisa Flink, joka leipätyönsä ohella on kunnostautunut mm. psykologina, hierojana ja sisustussuunnittelijana!

Joulujuhlassa yksikön johtaja kiitti oppilaita kuluneesta vuodesta ja muistutti, miten tärkeää on oppilaitoksen tarjoama pohja tulevaa elämää varten. OPO Marjaana Vuollet kehotti oppilaita keskittymään joululoman ajan vain loman viettoon ja unohtamaan koulun mukanaan tuomat kiireet. Mainittakoon kuitenkin, että Marjaanan toivomuksesta laulettiin:" Kello löi jo viisi, lapset herätkää, muuten navetta jää". :-)

Loppuhuipennukseksi herkkuruokaa tarjosi keittiön kunnon väki ja maittavan aterian jälkeen oli jokaisen hyvä käydä (jouluntoivotusten kajahdellessa ympärillä) oman joulun viettoon.

Perhon Maaseutuopiston väki jättää työkiireet tallitontun huoleksi ja toivottaa kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua!

Vaiti metsä on, alla jään
kaikki elämä makaa,
koski kuohuvi yksinään
humuten metsän takaa.
Tonttu puoleksi unissaan
ajan virtaa on kulkevinaan,
tuumii, minne se vienee,
missä sen lähde lienee.

Lammasten luo käy karsinaan,
makuulla tapaa ne ukko;
kanat jo katsoo, pienallaan
istuu ylinnä kukko,
kopissa vahti hyvin voi,
herää ja häntää liehakoi,
tonttu harmajanuttu
vahdille kyllä on tuttu.
       (-Viktor Rydberg)