Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2011
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

"Lanka palaa" -- 9.luokka

5.12.2011 Tuula Härkönen / Nopolan koulu

Niko Vuorela esitteli metallialan koulutuspolkua yseille 5.12.

Seinäjoen ammattikoulu oli aikoinaan suosittu jatko-opiskelupaikka meidänkin oppilaillemme: sopivan matkan päässä ja vaihtoehtoisia ammattialojakin oli tarjolla.
Tänä päivänä tarjontaa on runsaasti lähiympäristössä ja varsinkin kauempana: olemme opon tunnilla tutkineet esitteitä, hakeneet netistä tietoa, marraskuun puolivälissä osallistuimme Jyväskylän ammattiopiston avointen ovien päivään, Perhon lukion oppilaat, kolme oman koulumme abia kävivät kertomassa ajatuksiaan ja kokemuksiaan lukio-opiskelusta. Olemme haastatelleet Oikarin Saaraa ja Hännisen Kataa. Niin ja viime perjantaina kävimme Alajärvellä.

Vuorelan Niko esitteli itsenäisyyspäivän aattona Sedun eli Seinäjoen seudun ammattiopiston kone- ja metallialan koulutusohjelmia, joissa suuntautumisvaihtoehtoina ovat koneistajan ja levyseppähitsaajan tutkinnot. Metalliala on teollisuuden  suurin työllistäjä. -Ammattiosaajista on puutetta, Niko kertoi. - Hankkikaa tutkinto, käykää koulunne loppuun, siten varmistatte tulevaisuutenne.


Tiistaina 13.joulukuuta yläkoululla on jatko-opiskelumessut, joissa esiintyvät lähialueiden lukiot ja ammattiopistot, mm. Karstula, Perho, Alajärvi, Pihtipudas, Poke, Sedu, Kokkola. Tilaisuus alkaa kahvilla klo 17.30.