Kyyjärven verkkolehti | maaliskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Anna Pölkki saateltiin viimeiselle matkalle

Anna Katri Pölkki siunattiin lauantaina 17.3.2012 klo 11 Kyyjärven siunauskappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kivirannassa.


Eeva Saarenketo saateltiin puolisonsa viereenMaria HuosianmaaIrma Tamminen haudan lepoon

Katso lisäkuvat   

Anna Pölkki saateltiin viimeiselle matkalle

17.3.2012 Olavi Vallivaara

Anna Katri Pölkki siunattiin lauantaina 17.3.2012 klo 11 Kyyjärven siunauskappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kivirannassa.

Anna Katri Pölkki e. Kotanen syntyi Forsbackassa, Koskimäen kylässä, 6.4.1925. Hänellä oli kolme vanhempaa veljeä ja hänen äitinsä kuoli, kun Anna oli 9 kuukauden ikäinen. Annan elämänpiirin aktiivinen aika oli Kyyjärven Koskimäessä tutussa ympäristössä. Hän kasvoi ja varttui, kävi koulun ja otti vastuuta jo nuorella iällä kodin töistä. Avioliittoon hänet vihittiin Suokannasta olevan Väinö Pölkin kanssa keväällä 1946. Aluksi asuttiin Annan kotona Forsbackassa. Oma koti rakennettiin syntymäkodin lähelle, kotipellolle, v.1954 ja samoin navetta ja vielä uusi navetta v.1967. Avioliitosta syntyvät lapset: Sinikka, Pekka ja Markku. Anna oli luonteeltaan ahkera ja työteliäs. Karjanhoito ja kasvimaan viljely olivat mielipuuhaa. Annan kesäisin tapasikin joko kasvi- tai mansikkamaalta. Anna oli jo nuoresta saakka hoitanut karjaa aina eläkeikään saakka. Hän leipoi leipää viikottain ja ruokaa valmistettiin ei vain kotiväelle vaan myös metsätöissä oleville kortteerimiehille. Annan hoitaessa lapset, kodin ja karjan Väinö puoliso oli paljon töissä kodin ulkopuolella. Väinö oli metsätöissä, kaivinkone hommissa ja kirvesmiestöissä joskus viikkokuntaankin pois kotoa. Väinö nukkui pois sairauden kautta joulukuussa 1981. Annan elämä jatkui omassa kodissa Markun ja Pekan perheen kanssa. Vuonna 1991 hän muutti asumaan Kyyjärven vanhustentaloon. Sieltä hän usein pyöräili kotiin ja halusi vielä osallistua mm. perunannostoon. Samoin hän pyöräili Pölkkiin Sinikan perheen luo. Vanhuuden myötä tuli sairauksia ja oli muutettava ensin Pienkotiin ja siitä parin vuoden kuluttua Kivirannan vanhainkotiin. Anna nukkui pois 86 vuoden iässä 15.2.2012. Annaa jäivät kaipaamaan lapset, lastenlapset ja muut sukulaiset ja ystävät.

Anna Pölkin siunasi kappelissa khra Olavi Vallivaara, kanttori Minna Erkkilä lauloi "Oi katsohan lintua oksalla puun" ja suntiona oli Alpo Noponen. Hautauksen jälkeen muistotilaisuutta vietettiin Kivirannassa. Siellä puhuivat kirkkoherra ja Kimmo Pölkki, joka muisteli mummoaan. Adressit lukivat lastenlapset Satu Pölkki ja Kimmo Pölkki. Yhdessä laulettiin kanttorin johdolla omaisten valitsemia Annalle läheisiä virsiä.