Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Nouse Kyyjärvi 2.0

15.4.2012 Mirjam Huotari-Kallinki

Lauantaina 21.4. Kyyjärvellä on taas liikehdintää. Viime vuonna ensimmäistä kertaa todeksi eletty nuorisotapahtuma saa jatkoa. Helluntaiseurakunnan ja vapaaseurakunnan nuoret päättivät yhdistellä voimiaan ja taitojaan. Lauantaina sitten selviää jokaiselle halukkaalle, mitä siitä seurasi.

Viime vuonna tapahtuma keräsi kaiken kaikkiaan noin sata henkeä paikan päälle. Menoa ja meininkiä riitti, mutta ennen kaikkea oli ihana havaita, kuinka Jumalalla oli annettavaa itse kullekin. Tänä vuonna paketti on pikkuisen toinen kuin viime vuonna, mutta paljon on yhtäläisyyksiäkin.

Tapahtumaa eteenpäin luotsaavat viime vuoden malliin Matleena Poranen (Perhosta) ja Sami Kainu (Kyyjärveltä). Viime vuoden aloitteen teki juuri Matleena, joka aktiivisena ja asiasta innostuneena keräsi rinnalleen joukon nuoria ja nuorenmielisiä tapahtumaa tekemään ja suunnittelemaan. Sami puolestaan on talven ja kevään mittaan useampaan otteeseen eri kanavien kautta todistanut siitä, miten Jumala toimii tänäkin päivänä, sillä Samilla on siitä itsellään kouriintuntuva kokemus.

Samin ja Matleenan lisäksi tapahtumaa on ollut rakentamassa liuta sydämeltään varmasti vieläkin kyyjärveläisiä nuoria, vaikka asuinpaikkakunta onkin vaihtunut toiseksi. Heidän osuutensa miksauksissa, järjestelyissä ja illan turvallisuudesta huolehtimisessa on aivan yhtä tärkeä. Luvassa on myös ilmainen kanttiini väliajalla, eikä koko tapahtumaan ole minkäänlaista pääsymaksua.

Illan mittaan nähdään kuitenkin myös vierailevaa väriä. Julistusvastuussa ovat tänä vuonna Jimmy Huhtala, entinen vankilakundi, ja Sami Saarenpää, entinen lumilautailija. Musiikista vastaa Simpan bändi Jyväskylästä viime vuoden malliin ja draamaa nähdään alajärveläisten toimesta.

Paikan päälle odotetaan tänä vuonna vähintään yhtä runsasta osanottoa kuin vuosi sitten. Olihan viimekertainen tapahtuma sisäänajo, joten on syytä olettaa, että sana on kiirinyt ja kokemuksia on jaettu. Nyt sitten mielenkiinnolla iltaa kohti.