Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Sivistyslautakunnan päätöksiä 15.5.2012

Sivistyslautakunta on kokouksessaan hyväksynyt ja päättänyt seuraavia asioita.


Kunnanvirasto suljettuYhteispalvelu tuo viranomaispalvelut lähelle sinua

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Yhteispalvelu tuo viranomaispalvelut lähelle sinua

6.5.2012 L.Järvinen

Yhteispalvelun teemaviikko 7.-11.5.2012

Yhteispalvelun teemaviikolla 7.-11.5.2012 kerrotaan yhteispalvelupisteiden palveluista. Valtiovarainministeriö on kutsunut yhteispalvelun tunnettuutta lisääviin talkoisiin kaikki yhteispalvelupisteet ja niissä toimivat tahot. Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen avaa teemaviikon 7.5.2012 klo 10.00 Petäjäveden yhteispalvelupisteessä Keski-Suomessa.
 
Avaustilaisuudessa puhuvat myös Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälä, Verohallinnon pääjohtaja Mirjami Laitinen, hallitusneuvos Tarja Hyvönen valtiovarainministeriöstä, hallitusneuvos Maaria Rubanin oikeusministeriöstä, ylitarkastaja Juha Karila työ- ja elinkeinoministeriöstä, lupahallintopäällikkö Minna Gråsten Poliisihallituksesta ja erityisasiantuntija Tanja Rantanen Suomen Kuntaliitosta. Avaustilaisuutta voi seurata videolta (klo 10.00 – 10.50) osoitteessa www.vm.fi.
 
Etäpalvelua pilotoidaan Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa
 
Yhteispalvelun teemaviikolla alkaa myös etäpalvelujen pilotointi Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa. Näiden maakuntien yhteispalvelupisteissä asiakas pääsee yhteyteen eri viranomaisten asiantuntijoiden kanssa videokuvan välityksellä. Piloteissa haetaan kokemuksia sekä palveluneuvojien työhön että tietoa asiakkaiden palvelutarpeista. Etäpalveluhanke on osa sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe-ohjelma).
 
Kyyjärven kunnan yhteispalvelupisteessä on yhteispalvelun teemaviikolla avoimet ovet. 
Maanantaista perjantaihin asiakkaat voivat tutustua tiloihin ja etäpalveluun klo 9-15 välisenä aikana. Perjantaina 11.5.2012 klo 10.00 (n. 15 min) etäpalveluyhteyden kautta Kelan tietoisku asiakkaille, tervetuloa kuuntelemaan.  Mehu ja piparitarjoilua
 
Yhteispalvelu
 
Yhteispalvelupisteestä saa valtion ja kunnan viranomaisten sekä muiden toimijoiden palveluita yhdestä paikasta. Yhteispalvelupisteitä on lähes 200 eri puolilla Suomea. Yhteispalvelupisteen palveluneuvoja mm. ottaa vastaan ja luovuttaa asiakirjoja, neuvoo asian vireillepanossa ja käsittelyssä ja tukee sähköisten palvelujen käyttöä. Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen yhteispalvelupisteissä voi asioida valtion tai kunnan viranomaisen kanssa kokeiluluotoisesti videon välityksellä 7.5.2012 alkaen. Yhteispalvelupisteitä ja niiden palveluita lisätään ja kehitetään jatkuvasti. Hallitusohjelman mukaan luodaan kuntatasolle kattava yhteispalvelupisteiden verkko. Lisäksi selvitetään kuntien mahdollisuudet toimia yhteispalvelupisteiden vastuuviranomaisena ja palvelupisteiden mahdollisuutta toimia ainoina keskeisinä asiakaspalvelupaikkoina. Asiaa valmistellaan Asiakaspalvelu 2014 hankkeessa.
Lisätietoa yhteispalvelusta (www.yhteispalvelu.fi) ja Asiakaspalvelu2014-hankkeesta ja SADe
-ohjelmasta  (www.vm.fi)