Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Katso lisäkuvat   

Heikki Mäntylä saateltiin haudan lepoon

12.5.2012 Olavi Vallivaara

Heikki Mäntylä siunattiin lauantaina 12.5.2012 Kyyjärven kappelissa. Hautauksen jälkeen muistotilaisuutta vietettiin Kivirannassa.

Heikki Ilmari Mäntylä syntyi 15.3.1929 silloisessa Karstulan pitäjässä. Hän kasvoi ja varttui suuren sisarussarjan keskellä Oikarin kylällä, syntymäkodissaan "Mäntylässä." Työhön opitiin jo varhaisessa iässä. Kun Heikki oli käynyt koulun ja armeijan hänen ja naapurikylän tytön Lyyli Kemppaisen tiet kävivät yhteen. Heidät vihittiin avioliittoon v.1952. Yhteinen elämä aloitettiin Lyylin kodissa Kierreperällä, mutta pian muutettiin Heikin kotiin Oikarin Mäntylään. Heikki työskenteli nuoruudessa metsätöissä ja myöhemmin autohommissa. Hän työskenteli pitkään Oikarin sahalla kuorma-auton kuljettajana, myöhemmin ajoi Maitoautoa ja välillä omisti yhdessä Tauno Pölkin kanssa kuorma-autoa. Heikki oli myös tietyöhommissa, kun rakennettiin Sinistätietä. Heikin työskennellessä kodin ulkopuolella, Lyyli hoiti kotia, Heikin vanhempia ja karjaa. Yhdessä tehtiin maataloustöitä. Karjasta luovuttiin 1973. Lyyli kävi sen jälkeen töissä ompelimossa Karstulassa. Lyylillä ja Heikillä oli yhteinen kasvattilapsi Hanna, joka tuli heille rakkaaksi ja läheiseksi. Myöhemmin Hannan ja Eeron perhe ja lastenlapset, joille Heikki oli pappa. Heikki oli hyvänluontoinen, iloinen ja ahkera. Oikarin Mäntylästä Lyyli ja Heikki muuttivat Kyyjärvelle Koivariin v.1998 ja myöhemmin lähemmäs keskustaa olevaan rivitalo Korsuun. Miltei vuosi sitten Heikin sairaus vei hänet sairaalahoitoon ja sittemmin Kivirantaan, jossa hän nukkui pois 27.4.2012. Heikkiä jäivät kaipaamaan Lyyli puoliso, Hanna perheineen, sisarukset perheineen, sukulaiset ja ystävät. 

Siunauksen kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Teija Nissinen, yksinlaulua esitti Salme Tanskanen ja suntioni toimi Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa kirkkoherran puheen jälkeen lauloi Salme Tanskanen, adressit lukivat Heikin sisarten lapset, Eila sisko muisteli Heikki veljeään ja yhdessä laulettiin virsiä.