Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Nopolan yläkoulun kevätjuhla

4.6.2012 Pirkko Kotanen/perusopetus

2.6.2012 juhlittiin Nopolan yläkoulun kevätjuhlaa. Perusopetuksen päätti 20 9.luokkalaista oppilasta.

Juhla alkoi tervetulotoivotuksella. Seuraavaksi laulettiin suvivirsi ja kuultiin 7.luokkalaisten sketsejä. Saima ja Lotta soittivat Unkarilaisen tanssin pianolla.

Rehtori piti puheen 9.luokkalaisille, vanhemmille sekä juhlayleisölle. " Yhdäksän vuoden uurastuksen jälkeen olette päättämässä perusopetusta tutussa kouluympäristössä ja olette suunnanneet katseenne tulevaisuuteen. Teillä on monenlaisia vahvuuksia. Joukossanne on useita oppilaita, jotka ovat vahvoja teoria-aineissa, osalle taas kädentaidot ja taideaineet ovat vahvuutena. Tärkeintä on, että jokaisella oppilaalla on jokin tai joitakin vahvuuksia. joiden varaan tulevaisuutta rakentaa. Tulevaisuudessa tarvitaan sekä teoreetikkoja että käytännön ihmisiä, niin näkijöitä kuin tekijöitä.

Teille 9.luokkalaiset haluan sanoa vielä muutaman ajatuksen matkaevääksi uusiin haasteisiin. Opetelkaa tuntemaan itsenne ja kehittämään itseänne! Olkaa rohkeita päätöksissänne, ottakaa vastuu valinnoistanne ja teoistanne ja oppikaa virheistänne! Toimikaa omien kehittyvien arvojenne mukaan, eläkää omaa elämäänne ja pitäkää huolta omasta hyvinvoinnistanne! Elämässä on tärkeää olla useita tukipilareita: perhe, kaverit, työ tai opiskelu, harrastukset, jotta elämä olisi monipuolista ja turvallista".

Riitta-open kirjeen yseille luki Reija Leppänen. Riitta- ope muisteli kolmea ensimmäistä vuotta. Muistoihin mahtui mm. vauhdikkaita liikuntatunteja, liikuttavan ihania tarinoita ja raikuvia lauluja.

Stipendejä jaettiin seuraaville oppilaille: Betset Oy:n stipendi kiitettävästä koulumenestyksestä ja menestyksestä matemaattisluonnontieteellisissä aineissa: Ville Saukko ja Jussi Hänninen. Osuuspankin stipendi ahkeruudesta ja kiitettävästä koulumenestyksestä: Tommi Partanen. Aino Lillvisin muistorahaston stipendi menestyksestä kotitaloudessa: Henrik Noponen.

Kyyjärven Yrittäjien stipendi yritteliäisyydestä ja koulumenestyksen parantamisesta: Jenna Honkanen. Tulostekniikka Oy:n stipendi kädentaidoista: Eveliina Nieminen.

Kylätuvan naisten stipendi luokkatovereita kannustava ja positiivinen asenne luokkakavereihin: Riku Vihavainen sekä myönteisesti koulutyöhön suhtautuva oppilas: Veijo Karjalainen.

Karstulan Rotary - Klubin stipendi sosiaaliselle, koulumyönteiselle ja yritteliäälle oppilaalle: Merja Tuukkanen ja Eerik Noponen. Nuoren Suomen Taisto- kuntoilukamppanja ja Keski- Suomen Osuuspankin laihjoittama stipendi: Tommi Partanen ja Hanna Noponen.

Pohjola Norden kirjapalkinto: Merja Tuukkanen. Ulkoministeriö EU- tiedotuksen ja historian ja yhteiskuntaopin opettajienliiton Keski-Suomen järjestön EU- tietokilpailun maakunnan pahaan tuloksen saanut oppilas: Merja Tuukkanen.

Musiikkiopiston stipendit: Essi Lampila, Saima Kytölä, Heta-Leena Vallivaara, Hanna Noponen ja Lotta Vallivaara.

Paletin kauppiasyhdistyksen stipendi: yriteliäälle, yhteistyöhaluiselle ja innostavalle oppilaalle: Hanna Noponen ja Tilla Peuranen. Stipendit jakoi Jaana Honkanen.

Maatalousaiheisen kirjoituskilpailun stipendit jakoi Hannu Kainu. Aiheena oli Tulevaisuuden lähiruoka ja Luomussako tulevaisuus? Asia-aneet: 1. Merja. Tuukkanen aineella Luomua vai tehotuotantoa? 2. Ville Saukko aineella Luomua ja lähiruokaa ja 3. Aleksi Aumanen aineella Totuus luomusta. Tarina-pohjaisen aineet: 1. Hanna Noponen aineella kaupunkilaisesta maatalonemännäksi 2. Jenna Honkanen aineella Kesäloma luomutilla ja 3. Katri Pölkki aineella Hillo.

9.luokan puheen pitivät Anna Hänninen ja Ville Saukko. Puheessa muisteltiin aikaa eskarista 9.luokkaan. Menneitä muisteltiin 9.luokkalaisten tekemän powerpoint- esityksen muodossa.

Päättötodistukset jakoi rehtori Maija-Liisa Immonen ja luokanvalvoja Birgitta Tallila.

Lopuksi kuultiin 9.luokan laulu Maailman toisella puolen.

Lopuksi Riitta-open laulun sanoin toivotamme kaikille 9.luokkalaisille Hyvää matkaa uusiin tuuliin ja uusiin haasteisiin.

Tämä päivä on elämän kevät, se on voimaa nuoruuden. Tänä päivänä hymyilevät eilinen ja huominen.

Tämä päivä on kyyneleitä. Se on rakkautta polttavaa. Kovin paljon on edessä teitä, rajaton on tämä maa.

Hyvää matkaa, hyvää matkaa, te työtä ja uutta luo! Ja kun löydät vettä elävää ota maljasi ja - juo!

Tämä päivä on vuosien summa. Tätä päivää kaivattiin. Vaikka huomisen taivas on tumma, tänään uskomme unelmiin.

Tämä päivä on taistelun tulos, ovi auki elämään. Tänään aika on lähteä ulos ja kokeilla siipiään.

Tänä päivänä kaikki on uutta, mutta huomenna historiaa. Tämän päivän mahdollisuutta takaisin et koskaan saa.

Minne kuljetkin maailman kyliin, etsi totta ja kestävää. Etsi polkusi Jumalan syliin- ja olet keskellä elämää-

-Pekka Simojoki-