Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Intiaanit liikkeellä

Intiaaneja on maastoutunut Linnan ympäristöön tänä viikonloppuna. Mukana todellien helmi - 4-sylinterinen Indian vuodelta 1928.


Huutokauppa Kyyjärven markkinakassan kartuttamiseksi!

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Intiaanit liikkeellä

7.7.2012 Kyyjärven mediamyllärit ry / Aaro Toppinen

Intiaaneja on maastoutunut Linnan ympäristöön tänä viikonloppuna. Mukana todellien helmi - 4-sylinterinen Indian vuodelta 1928.

Joukko innokkaita Indian-moottoripyörien harrastajia on kokoontunut Linnan maisemiin jo lähes perinteiseen tapahtumaan.

Hienosti entisöityjen pyörien joukossa on tällä kertaa mukana myös kuvissa näkyvä erittäin harvinainen 4-sylinterinen Indian 1920-luvun lopulta. Lähes kolmenkymmenen vuoden kunnostustyö on kantanut hedelmää sillä "intiaani" on uudenveroisessa kunnossa. Kyseistä mallia ei alunperinkään tehty kovin paljon - kymmenkunta lienee koko maailmassa jäljellä, joista kaksi Suomessa. Toiseen niistä voi tänä viikonloppuna tutustua Linnan maisemissa ja toki myös Karstulassa Karstune Cruising-tapahtumassa, jonne intiaanit lähtivät vaeltamaan - siis ajamalla.

Entisöijän mukaan melkoinen menopeli on kyseessä, sillä kuutiotilavuutta nelisylinterisessä moottorissa on peräti 1300 ja kyseisellä moottorilla on ajettu maailmanennätys 1920-luvulla yli 200 mailia tunnissa. Melkoista kyytiä. Entisöinti on ollut pitkäaikainen ja kalliskin projekti, sillä osia on ollut vaikea saada tai niitä ei yksinkeritaisesti ole ja näin ollen osa on jouduttu teettämään. Aikanaan malli on kuitenkin ollut kohuttu ilmestys, joten onneksi valokuvia ja muuta mainosmateriaalia on säilynyt hyvin, mikä tietenkin vähän helpottaa entisöijän työtä. Indian on aikanaan tuotu Suomeen, joten arvoa lisää entisestään kun kyse on aidosta Suomi-pyörästä.