Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Vauhtia ja hauskoja tilanteita

31.7.2012

Näpertelyä,puuhastelua,uintia ja vauhdikkaita tilanteita, sekä paljon kavereita saavat kokea 11 +4 Kyypartiolaista yhdessä lähes 1900 muun partiolaisen kanssa Järvi- Suomen Partiolaisten piirileirillä Puumalan Pistohiekalla.

Vanha suola janottaa tavataan sanoa  ja se saattaa hyvinkin pitää paikkansa. Allekirjoittaneeseen iski hinku käydä tutustumassa  25.7. alkaneeseen Järvi-Suomen Partiolaisten piirileiriin jonka paikaksi oli saatu erinomaisen hieno Puumalan Pistohiekan kankaat ja rannat. Osalle eli nuoremmille partiolaisille leiri alkoi vasta lauantaina 28.7. Kyyjärveltä Pistohiekan maisemiin matkasi 11 sudenpentua(sudaria) ja seikkailijaa sekä 4 aikuista johtajaa.  Johtajaikäisille (18+) leiri merkitsi kiirettä, hikeä ja vastuuta ,mutta myös hauskaa yhdessäoloa. Nuoremmille lerin oli mielekästä toimintaa yhdessä ja paljon uusia ystäviä( toivottavasti). Koko leirin vahvuus oli lähes 1900 joista reilu 100 oli ulkolaisia partiolaisia.(Englanti,Ranska,Saksa, Venäjä) Kävin leirillä ensimmäisen kerran lauantaina ,joka oli vierailupäivä  ja väkeä oli runsaasti.Hetkellisesti  Pistohiekan kankailla vaelteli lähes 3000 partiolaista ja heidän vieraitaan.

Leiri koostuu neljästä alaleiristä jotka on nimetty väli-ilmansuuntien mukaan sekä perheleiristä Napa. Alaleirit on puolestaan jaettu savuihin jotka ovat ns. leiriläisten koti. Leiripäivien ohjelma koostuu neljästä ohjelmalaaksosta; Kädentaitolaakso, Tiedelaakso,Vesilaakso ja Liikelaakso. Lisäksi eri ikäryhmät kävivät joko yliyön haikilla  kuten samoajat ja tarpojat tai päivähaikilla kuten sudarit ja seikkailijat.( haikki = vaellus) Liikelaaksossa hiihdettiin kolmen hiihdettävillä tai yritettiin pysyä ns. ramboradalla. Vesilaaksossa rakennettii  donitsi eli eräänlainen lautta.  ( lisäkuvat).Illat kuluivat joko yhteisissä tai alaleirien ja savujen  iltaohjelmissa . Ruoka, sen valmistus ,on oma touhunsa.  Ruoka valmistetaan keskitetysti tuotantokeittiössä kenttäkeittiöissä ja perunaakin kuluu kerralla noin 400 kg riippuen tietenkin ruoasta. Lisäksi on diettikeittiö erikoisruokavalioita varten.  Keittiölle nakitetut (pestatut) saavat paiskia töitä tunteja laskematta eikä taatusti ole kylmä!!. Leirllä on myös oma leirisairaala ja paloauto. Turvaryhmä vastaa leirin turvallisuudesta ja vartioinnista sekä liikenteenohjauksesta.Ryhmä on saanut tehtävää varten tarvittavaa koulutusta. 

Oli mukava seurata leirin touhua. Ryhmiä meni ja tuli. Vauhtia ja ääntä riitti. Leiriviikon edetessä ystäviä löytyy yhä enemmän. "Muut" vähenee ja "Me" lisääntyy ja sehän on hienoa. Miten muuten jokainen tietää mitä ja milloin tehdä? Kaikki leiriläset ovat saaneet leirikirjan jossa on ohjeita leiriläiselle sekä toimintaohjelmat alaleireittäin.  Paljon olisi kerrottavaa, mutta ehkä kuvat puhuvat enemmän ja niitä löytyy  "lisäkuvista".  Omalta osaltani ei enää leirejä-ehkä-.

Kyy Eki

Ps. Leiri päättyy 1.8.ja kotiin palaa väsyneitä, mutta toivottavasti ja luultavasti onnellisia nuoria