Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Esteri Turpeinen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

Aino Esteri Turpeinen siunattiin Kyyjärven kappelissa perjantaina 17.8.2012. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kyyjärven kirkossa.


Tauno Möksy siunattiin haudan lepoonKalevi Kantanen siunattiin haudan lepoonIrma Mäkelä saateltiin haudan lepoon

Katso lisäkuvat   

Kalevi Kantanen siunattiin haudan lepoon

12.8.2012 Olavi Vallivaara

Jaakko Kalevi Kantanen siunattiin Kyyjärven kappelissa sunnuntaina 12.8.2012. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kivirannassa.

Jaakko Kalevi Kantanen syntyi 18.7.1933 Bertta ja Timo Kantasen vanhimpana lapsena Oikarin kylän "Jaakkolaan". Lapsesta saakka Kalevi oppi talon töihin. Isän lähdettyä sotaan, Kalevi astui pikku poikana jo suuriin saappaisiin. Äidin kanssa hän oli metsätöissä ja parkkuulla. Metsätöistä tulikin hänelle elämäntehtävä. Kansakoulun käytyä hän oli maataloustöissä ja automiesten aputöissä.

Avioliittoon Kalevi vihittiin kesällä 1956 Elma e. Rauhalan kanssa. Avioliitosta syntyivät lapset: Kari, Iiris, Eija, Mervi, Pirjo, Erja ja Sirpa. Ensimmäinen koti oli Jaakkolan yläkerrassa. Oma koti rakennettiin Oikarille v.1965. Siinä aloitettiin ensin pienimuotoisena kaupanpitoa, joka laajeni kyläkaupaksi. "Elman kauppa" tuli tutuksi ei vain oman kyläläisille, vaan laajemminkin. Kalevi oli oman työn ohessa apuna puolisolleen kauppatyössä.

Kalevi oli Schaumannilla pitkään metsätöissä ja yksityisillä metsänomistajilla. Vielä vanhana oman kunnon heikentyessä hän teki raivuutöitä kepin kanssa omilla palstoilla. Kalevi, jos kuka oli "metsien mies". Metsä oli hänelle työ ja harrastus, jossa hän virkistyi. Marjastaminen, metsästys, kalastus ja omalla mökillä puuhaaminen olivat hänelle mieluisia harrastuksia. Kalevi oli mukana Oikarin metsästysseurassa ja  Maaseututyöväen liiton toiminnassa. Keskisuomalaisen ja Apulehden asiamiehenä hän oli vuosikausia. Elämän viimeisiin vuosiin tuli monet sairaudet. Viimeiset neljä kuukautta Kalevi oli Karstulan sairaalan vuodeosastolla, jossa hän nukkui pois 31.7.2012. Kalevia jäivät kaipaamaan Elma puoliso, lapset perheineen, 15 lastenlasta ja 7 lastenlastenlasta sekä sisarukset ja muut läheiset.

Siunauksen Kyyjärven kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, Mikko Kallio lauloi kanttori Minna Erkkilän säestyksellä ja suntiona oli Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa lastenlapset lukivat adressit ja lauloivat, kirkkoherra puhui, Mikko Kallio lauloi ja yhdessä laulettiin kanttorin johdolla.