Kyyjärven verkkolehti | elokuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Esteri Turpeinen saateltiin Kyyjärven kirkkomaahan

Aino Esteri Turpeinen siunattiin Kyyjärven kappelissa perjantaina 17.8.2012. Hautauksen jälkeen muistotilaisuus oli Kyyjärven kirkossa.


Tauno Möksy siunattiin haudan lepoonKalevi Kantanen siunattiin haudan lepoonIrma Mäkelä saateltiin haudan lepoon

Katso lisäkuvat   

Tauno Möksy siunattiin haudan lepoon

18.8. Olavi Vallivaara

Tauno Allan Möksy siunattiin lauantaina 18.8.2012 Kyyjärven kappelissa. Muistotilaisuus oli hautauksen jälkeen Kivirannassa.

Tauno Allan Möksy syntyi 5.12.1924 Hilja ja Vihtori Möksyn ison perheen toiseksi nuorimpana lapsena. Lapsuuden koti, "Viisala", kuului silloiseen Karstulan pitäjään ja nykyisen Kyyjärven kunnan keskustaan. Tauno kävi kiertokoulua ja muutaman vuoden kansakoulua. Pikkupoikana oli lähdettävä "leipää ansaitsemaan" talon töihin: paimeneen, parkkuulle ja ropsimetsään. Hän oli nuorukaisena sekatyömiehenä, josta kouluttautui työnjohtohommiin. Nuorena miehenä, 18-vuotiaana, tuli kutsu sotaan. Lyhyen koulutuskeskuksen kouluttautumisen kautta vietiin rintamalle, etulinjoihin. Tauno sai palata kotiin "ehjin nahoin". Hän poikamiehenä ollessa rakensi itselleen talon v.1952.  Sitten löytyi "Perhon tyttö" Aino, jonka kanssa hän solmi avioliiton v.1957. Avioliitosta syntyi Kaija tytär.

Elämäntyönsä Tauno teki Keski-Suomen vesipiirin työnjohtajana. Useinmiten työmaat olivat kaukana kotoa ja töissä hän joutui olemaan viikon ja joskus pidempäänkin pois kotoa. Aino puoliso hoiti Kaijaa, kotia ja karjaa. Lyhemmät työmatkat Tauno teki pyörällä tai mopolla. Eläkkeelle Tauno pääsi kesällä 1986. Se oli odotettu ja mieluinen asia, kun ei enää tarvinnut lähteä kotoa kauaksi työmaiden mukana. Se oli Taunon ja Ainon elämässä seesteistä, rauhallista ja onnellista aikaa. Yhdessä saatiin elää ja kohennella kotia. Taunon harrastuksiin kuului kalastus, marjastaminen, pihanlaitto, puidenteko ja korjaaminen. Navetassa hänellä oli pieni verstas, jossa hän teki korjautöitä. Tauno hoiti terveyttään ja pyöräili paljon. Näistä ansioista hänet myös valittiin "Kunnon kuntalaiseksi". Tauno oli luonteeltaan ahkera, toimellinen ja tarkka. Hän oli yhteiskunnallisesti valveutunut. Hänet valittiin useamman kerran kunnanvaltuustoon ja oli mukana eri lautakunnissa. Eläkepäivinään hän kirjoitti eduskunnan puhemiehelle ja presidentillekin kirjeet. Tauno oli positiivinen ja humoristinen ihmisenä. Aino puoliso nukkui sairauden kautta pois v.2008. Tauno sai elää pitkään kotonaan ja elämän loppuajan hän oli Pienkodissa. Hän nukkui tästä ajasta pois 31.7.2012. Taunoa jäivät kaipaamaan Kaija tyttären perhe, sukulaiset ja ystävät. 

Siunauksen kappelissa toimitti khra Olavi Vallivaara, kanttorina oli Lotta Vallivaara ja suntiona Alpo Noponen. Muistotilaisuudessa Kivirannassa kirkkoherra puhui, Alajärven Korsukuoro lauloi Lotta Vallivaaran säestyksellä, Anniina lauloi papalle, Antti luki yhdessä Merja vaimonsa kanssa papan muistoksi tulleet adressit. Päätteeksi Kaija muisteli isäänsä ja katsottiin pieni videoesitys, jossa Tauno esiintyi. Muistotilaisuus päättyi Korsukuoron lauluun: "Veteraanin iltahuuto."