Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Ruskaturnauksessa ennätysmäärä joukkueita

Alajärvellä järjestettävään lentopallon Ruskaturnaukseen osallistui tänä vuonna ennätysmäärä joukkueita.


Kuntonyrkkeily alkaaLentopallokauden avausturnauksen tuloksetKilpakenkäparin juoksujaKEILAILUT ALKAANaisten sähly

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Ruskaturnauksessa ennätysmäärä joukkueita

24.9.2012 Juttuvinkki / Päivi Kantonen / AT

Alajärvellä järjestettävään lentopallon Ruskaturnaukseen osallistui tänä vuonna ennätysmäärä joukkueita.

Kahdettatoista kertaa pidettävässä turnauksessa oli yhteensä 20 joukkuetta: naisten A- ja B-sarjassa kummassakin kuusi ja miesten sarjassa kahdeksan.

- Joukkuemäärä on nyt maksimissaan aikatauluun nähden. Naisten A-sarja oli todella tiukka, minkä vuoksi pelit hieman venyivät. Miesten pelit sujuivat melko joutuisasti, minkä ansiosta naisten pelejä pystyttiin siirtämään eri kentälle ja aikataulua saatiin kiinni. Viimeiset pelit pelattiin suunnitelmien mukaisesti iltaseitsemältä, kertoo turnauksen ”isä” Keijo Kantonen.
Ruskaturnaus oli myös kaikkien aikojen hyvätasoisin: esimerkiksi naisten A-sarjassa toiselle ja kolmannelle sijalle jäävät joukkueet hävisivät voittajalle vain yhdellä eräpisteellä. Muutoinkin kakkos- ja kolmossijan ero oli vain kolme pikkupistettä. Naiset pelasivat yksinkertaisen sarjan, kun taas miehillä oli kaksi lohkoa, välierät ja finaalipelit.

- Pelaajia oli todella laajalta alueelta. Miesten joukkueessa Papan Pallossa oli kokeneita pelaajia aina Etelä-Suomea myöten. Heidän joukkueessaan pelasi myös Mika Pyrhönen, joka on pelannut A-maajoukkueessa 160 ottelua, Keijo Kantonen kertoo.
Myös rannikkoseutu oli hyvin edustettuna. Joukkueita oli muun muassa Pietarsaaresta, Vaasasta ja Kokkolasta. Uusien joukkueiden lisäksi mukana oli myös vanhoja tuttuja, muun muassa Rantatöysän Rynamo, joka on osallistunut turnaukseen jo useana vuonna.

Perhetapahtumassa pelataan yhdessä

Naisten A- ja B-sarjan sekä miesten sarjan kolme parasta joukkuetta palkittiin mitalein. Lisäksi joukkueet saivat yhden kiinnityksen kiertopalkintoon, jonka voi lunastaa itselleen kolmella turnausvoitolla. Kiertopalkinnot ovat sponsoroineet Myllyahon Saha, Kantosen Metalli Virroilta ja Keskisen Kello. Lisäksi miesten alasarjan voittaja sai pokaalin.
– Ruskaturnaus järjestetään ensi vuonna perinteen mukaan syyskuussa. Se on eräänlainen perhetapahtuma, sillä turnauksessa voivat pelata isä ja poika, äiti ja tytär tai mies ja vaimo, Keijo Kantonen kertoo.

Tänä vuonna Ruskaturnauksen tulokset olivat seuraavat. Naisten A-sarja: 1. Vaasan Vasama, 2. Kokkolan Tiikerit, 3. JeWo, 4. Nurmon Jymy (Nipo), 5. Perho ja 6. Laihian Luja. Naisten B-sarja: 1. Tapsanit, 2. Ylihärmä C-tytöt, 3. Uusikylä, 4. Jalasjärven Jalas, 5. Alajärven Ankkurit -98 ja 6. Hannele Team. Miehet: 1. Uusikylä, 2. Rantatöysän Rynamo, 3. Papan Pallo, 4. Soini, 5. VaKiPaNot, 6. Old Boys, 7. Kantosen Takomo & Pänttäämö ja 8. Perho.

Kasvua ahkeralla talkootyöllä

Ruskaturnaus järjestettiin tänä vuonna 12. kerran. Tapahtuma on kasvanut vuosien saatossa kovalla talkootyöllä. Sen järjestävät Uusikylän lentopalloilijat.
– Alkuvuosina turnaukseen osallistui nelisen sekajoukkuetta, kun nyt mukana oli 20 joukkuetta. Yhteensä pelejä pelattiin 50. Tämän kokoinen turnaus ei rakennu itsestään, vaan sen eteen pitää tehdä paljon työtä. Kaikki talkoolaiset hoitivat tehtävänsä mallikkaasti ja sponsorit olivat hyvin mukana, Kantonen kiittää.

Lahjoittajia olivat tänä vuonna Agrimarket Alajärvi, elokuvateatteri Alareksi, Etuovi.com, Halpa-Halli Alajärvi, Härmän Kuntokeskus, Järviseudun Varaosa, Keskisuomalainen, K-extra Pitkänen, Neste Alajärvi, Matkapeura, markkinointiviestintäyhtiö Mediasepät, luonto-, liikunta- ja nuorisomatkailukeskus Piispala, POP Pankki Kyyjärven Osuuspankki, Raisio Agro, Rautia Alajärvi, Remister Takuuremontit, Sinebrychoff, Suomen Rehu, Tallink Silja Line ja Tavukatti.

Teksti: Päivi Kantonen
Kuvat: Päivi Kantonen ja Sari Kantonen