Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Yhteispalvelusta viranomaispalveluja läheltä sinua

6.9.2012 Yhteispalvelu/L.Järvinen

Kyyjärven yhteispalvelupiste on avoinna ma-pe 9-15 kunnanviraston ollessa avoimena

Tervetuloa tutustumaan yhteispalvelupisteeseen, palveluneuvojat Eija, Marja-Liisa ja Leila auttavat asiakasta Kelan, Verohallinnon, Työ- ja elinkeinotoimiston sekä Maistraatin asioinnissa. Palvelupisteessä on mahdollisuus asioida myös uudella etäpalvelumahdollisuudella eli videoneuvotteluyhteyden kautta. Videoneuvottelu on yhtä henkilökohtainen ja luottamuksellinen, erona on vain se että virkailija ei istu pöydän toisella puolella vaan keskustelu käydään ruudun välityksellä. Laitteista ei tarvitse tietää mitään, yhteys aukaistaan täällä ja opastetaan käytössä. Kirjoittaneelle on "hutisoitto" tullut Kauhavalle kun piti soittaa Karstulaan, eikös ne ole ainakin aakkosmielessä aika lähellä toisiaan? Mukavaa oli että Kauhavan palveluneuvoja soitteli myöhemmin takaisin ja kyseli miten olisi voinut auttaa, mutta jouduin tunnustamaan että kosketusnäytöllä sormi lipsahti, tekevälle sattuu.

Tiistaina 4.9.2012 yhteispalvelupisteessämme kävi vieraita Pyhäjärven kaupungilta, heille yhteispalvelu on tulossa ja halusivat tehdä tutustumisretken meille ja Kivijärvelle. Samalla Erkki Böhme, Pirjo Jokela ja Pirjo Niemi saivat tutustua Mediamylläreitten tiloihin ja kuunnella Aaron kertovan verkkolehdestämme, valokuituverkosta, IPTV:sta ja lähetyksistä. 

Kelan osalta toimitaan ilman ajanvarausta, ellei palveluneuvoja osaa auttaa tai tarvitaan asiantuntemusta otetaan videoyhteys Kelan virkailijaan Jyväskylään.

Työ- ja elinkeinotoimiston osalta videoneuvotteluyhteys toimii ajanvarauksella, mutta asiakkaalla on mahdollisuus hoitaa asiakaspäätteellä verkossa esim. työnhakuunsa liittyviä asioita.

Verotoimiston verkkopalvelujen käyttö on mahdollista myös asiakaspäätteeltä, palveluista etänä on mahdollista saada ainoastaan maa- ja metsätalouden henkilökohtaista neuvontaa sukupolvenvaihdostilanteissa sekä palkka-fi-neuvontaa.

Maistraatin palvelut soveltuvat myös hyvin etäpalveluna hoidettaviksi muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, jotka vaativat henkilökohtaista asiointia (eli vihkimiseen pitää edelleen mennä paikan päälle ei onnistu videon välityksellä).