Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2012
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

SKA Pietari - Ak Bars Kazan

2.10.2012 / E.K.

Tulipahan lähdettyä, nähtyä ja koettua tällä kertaa KHL-liigan jääkiekko-ottelu suoraan paikanpäällä Pietarissa 1.10.2012

Ottelu pelattiin Pietarin jääpalatsissa, areenalla joka rakennettiin jääkiekon vuoden 2000 maailmanmestaruuskisoja varten ja avattiin 1999. Yleisökapasiteettia on tällä SKA Pietarin kotiareenalla 12300. Ja arvatenkin tupa oli täynnä.

Tällä kertaa SKA Pietarin kotijoukkueen vastustajaksi oli saapunut Ak Bars Kazan joka tulee Tatarstanin pääkaupungista Kazanista. Eipä tarvinnut tälläkään kertaa olla yksin ja ainoana (lue työkavereiden kanssa) edustamassa Suomea ;-) sillä Kazanin joukkueessa kentällä häärii 4 suomalaista jääkiekkoilijaa; Jarkko Immonen, Niko Kapanen, Antti Pesonen ja Janne Lahti.

Kotijoukkueessa SKA Pietari, kirjainlyhenne SKA merkitsee asevoimien urheiluseura (Sportivnyi Klub Armii), ei suomalaisia kentällä nähty, sillä ainoana joukkueessa suomea edustaa maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila.

KHL-seurat ovat haalineet kovia vahvistuksia kokoonpanoihinsa, kun NHL:ssä eletään työsulun pauloissa.

Yksi kovimmista nimistä pelaa SKA Pietarissa ja hän on New Jerseyn hyökkääjä Ilja Kovaltshuk. Pietarilaisjoukkeen päävalmentaja Milos Riha vertaa venäläispelaajaa todellisiin kiekkolegendoihin.

- Ilja ottaa paljon vastuuta, sillä joukkue odottaa sitä häneltä. Kovaltshuk on moderni joukkuepelaaja ja tässä suhteessa minulla ei ole ongelmia pelaajan kanssa, Riha sanoo Sportboxin haastattelussa.

- Kovaltshuk on kiistatta yksi parhaista pelaajista maailmassa, samassa sarjassa kuin Wayne Gretzky, Mark Messier ja Jaromir Jagr. Kunnioitan erittäin paljon ihmisiä, jotka osaavat tehdä hyvin työnsä. Tuolla tasolla pelaaminen on varmasti vaikeaa useamman vuoden ajan, sanoo Riha.

Iljan lisäksi joukkueeseen oli jo aiemmin liittynyt rapakon takaa myös Venäjän lahjakkaimpiin hyökkääjiin lukeutuva St. Louis Bluesin hyökkääjä Vladimir Tarasenko.

Joten tätäkin taustaa vasten voitte vain arvailla että mitä tuli nähtyä; taitokiekkoa ja todella kovatasoinen ja vauhdikas ottelu kaikinpuolin. Eikä siinä suomipoika hävennyt kyllä yhtään, paikkansa jokainen täyttivät kyllä hyvin eikä ottelun tuoksinassa vilttiketju kutsunut heistä ketään ( arvatenkin tulijoita on tilalle mikäli peli ei kulje)... tehopisteitäkin taisi heistä joku saada plakkariin.

Olihan se melkoista myllerrystä ja mekkalaa aivan siinä SKA:n fanikatsomon vieressä seurata urheilutapahtumaa, jonka ympärillä (kaukalossa ja sen ulkopuolella) ruplat pyörii / jota puplat pyörittää, ihan miten vain.

Tosin liput itse tapahtumaan ei jokaiselle paikalle ole välttämättä järin kalliita, tunnelmaa pääsee haistelemaan halvimmillaan ylälehtereille 100 ruplaa eli 2,50 €. Meikäläisen paikkalipusta tosin joutui pulittamaan moninkertaisen määrän ;-(

Ai niin se lopputulos.... Kotijoukkue SKA Pietari voitti ottelun lukemin 5-2.

ps. ja jäi se Kazanin joukkueen kannustaminen jotenkin vaisuksi, katsoin sen paremmaksi niin, sen fanaattisen SKA fanikannattajien vieressä.

pss. ulkona odottikin sitten Zil -panssaroitujen sotilasajoneuvojen joukko, miliisien kera , kaiken varalta, mikäli joku erehtyisi purkamaan tappion katkeraa kalkkia areenan ulkopuolella.

Täällä Esa Kyrönlahti Pietari.