Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Konsertti Maailman uneen

Kyyjärveläinen laulaja Anu Savela konsertoi Kivirannassa lauantaina 19.1.2013 klo 14.00.


Ei kenenkään lapsi - dokumentti sotaorvoista

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Konsertti Maailman uneen

3.1.2013 Juttuvinkki / Kyyjärven mediamyllärit ry / AT

Kyyjärveläinen laulaja Anu Savela konsertoi Kivirannassa lauantaina 19.1.2013 klo 14.00.

Anu Savela on opiskellut Kokkolassa Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa klassista laulua lehtori Sirkka Haaviston johdolla.

Konsertti on Savelan opintojen päättökonsertti. Kyyjärven konsertin jälkeen Anu Savela pitää konsertin myös Kokkolassa Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoululla, tämä konsertti on samalla tutkintokonsertti, joka arvioidaan.

Konsertin ohjelmistossa on lauluja eri säveltäjiltä. Konsertti sisältää saksankielisiä liedejä, suomalaisen Eino-Juhani Rautavaaran sävellyksiä, pari espanjalaista laulua sekä ooppera-aarioita. Konsertissa toimii pianistina Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun säestyksen lehtori Tero Tavaila.

Konserttiin liittyvän isohkon pohjatyön on Anu Savela tehnyt itsenäisesti: huolehtinut mm. mainostamisesta, laulujen käännöstyöstä, käytännönjärjestelyistä jne. Kati Koskinen on suunnitellut ja valmistellut käsiohjelmat yhteistyössä Anu Savelan kanssa. Kyyjärven kunta on myös tukenut konserttia pienellä avustuksella.

Anu Savela on opettanut jo vuosikymmenen ajan laulua Keski-Suomessa mm. Saarijärvellä, Karstulassa, Perhossa ja Kyyjärvellä. Hän myös opiskelee opetustyönsä ja klassisen laulun opintojen ohella pop-jazz-laulunopettajaksi Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa. Pian Savelalla on siis tupla-tutkinto laulunopettajana, koska hän on valmistunut vuonna 2004 klassisen laulunopettajaksi Savonia-ammattikorkeakoulusta Kuopiosta.

Kyyjärven kunnan myöntämä kulttuuriavustus mahdollisti myös sen, että Savela hankki itselleen äänentoistolaitteet, joten keikkailu myös kevyen musiikin laulajana jatkuu lähitulevaisuudessa.