Kyyjärven verkkolehti | tammikuu 2013
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Aikuisopiskelija: merkonomista lähihoitajaksi

Pölkin Tiinasta, merkonomista, tuli lähihoitaja Tiina Hänninen.


Kiinnostaako pelastustoiminta?

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Aikuisopiskelija: merkonomista lähihoitajaksi

13.1.2013 Tuula Härkönen / NopolaNews

Pölkin Tiinasta, merkonomista, tuli lähihoitaja Tiina Hänninen.

- Hei Tiina, Jarkko ja Sara 2v  kahvikupin ääressä. Mitä kuuluu?
- Kiitos hyvää, hymyilee helpottunut ja tyytyväinen opiskelunsa loppuun saanut Hännisen Tiina. - Onneksi olkoon.

Tiina valmistui Perhon lukion jälkeen Alajärveltä merkonomiksi. Hän työskenteli vuosia toimistoalalla Jyväskylässä ja piti kovasti työstään: asiakaspalvelu tuntui omalta. Vähitellen alkoi kuitenkin tuntua siltä, että haluaa jotain muuta: "liikkuvampaa" ja enemmän käsillä tekemistä.
Vuonna 2009 Tiina aloitti lähihoitajaopinnot Jyväskylän aikuisopistossa iltakouluna. Päivät hän oli töissä ja illat koulussa (klo 16 - 20), usein myös lauantait. Opiskelu tuntui aluksi hyvältä ja helpolta. Hän oli kypsytellyt alan vaihtoa pitkään, joten hän tiesi mitä halusi ja motivaatio oli korkealla.
Jälkeenpäin voi mielihyvin onnitella itseään, kun tajuaa,miten rankoistakin vaiheista selvittiin: etäsuhde, myöhemmin Saran odotus, kotitalon rakentaminen, työ ja opiskelu, kulkeminen Kyyjärveltä Jyväskylään. - Vaati kumppanilta venymistä ja onneksi lastenhoitoapua saatiin äitiltä, myöntää Tiina.
Tiina valmistui vuoden 2012 lopulla. Hän valitsi syventämisvaihtoehdoista sairaanhoidon ja huolenpidon. Muutkin alat kiinnostivat. Työssä oppimisjaksot hän suoritti Kyyjärvellä, Karstulassa ja Perhossa. Nyt hän tekee sijaisuutta Karstulan sairaalassa, Uusjokelan asumispalveluyksikössä.
- Tunnen olevani omalla alalla. Työ on raskaampaa verrattuna toimistotyöhön, jossa myös oli ihmisten kohtaamista, mutta nyt korostuu auttaminen ja tukeminen. Ehkä elämänarvotkin ovat muuttuneet: on elettävä tätä hetkeä, Tiina pohtii. -Terveys on tärkeää!