Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

4000 jalkaa vuodessa

Näin toteaa kengittäjä / valmentaja Ari Anttila Perhosta kengittäjän ammatista, mikäli näillä leveysasteilla haluaa tulla toimeen yksinomaan kengittäjänä.


Yrittäjäyhdistyksen tiedottajaRyhtyisinkö yrittäjäksi ?Tulosperintä laajeni Internetiin

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

4000 jalkaa vuodessa

21.5.2005 Aaro Toppinen

Näin toteaa kengittäjä / valmentaja Ari Anttila Perhosta kengittäjän ammatista, mikäli näillä leveysasteilla haluaa tulla toimeen yksinomaan kengittäjänä.

Ennenvanhaan isännät kengittivät hevosensa itse, nyt apua on haettava Perhosta tai naapuripitäjistä. Kyyjärven tilanne on kuitenkin korjaantumassa ja palvelua saadaan jatkossa myös omasta kunnasta.

Ari Anttilan arvion mukaan kengittäjän tulee kengittää noin 1000 hevosta vuodessa, jotta ammatissa pärjää myös taloudellisesti. Tämän päälle tulevat vielä kavioiden vuolemiset, sairaskengitykset ja muut hoitotoimenpiteet. Arin toimialueeseen kuuluu 18 kuntaa, Laukaasta Peräseinäjoen kautta Kokkolaan. Palveluammatista tässäkin on kyse ja Ari kiteytti asian osuvasti; ihmisten kanssa kun tulee toimeen niin hevosten kanssa pärjää aina. Kengitettäviin on jo usean vuoden ajan kuulunut Kuningatarkilpailusta tuttu huipputamma Hymyhuuli Ääneseudulta.

Kengittäminen on selän ja jalkojen päälle käyvää hommaa eikä Ari näe mitenkään negatiivisena sitä, että alueella on useampiakin kengittäjiä. Ihmiset eivät ole koneita ja lepoakin tarvitaan. Ari taisi mainita, että Perhossa hevosia kengittää myös Ville Piispanen ja Karstulassa ainakin kyyjärveläislähtöinen Aleksi Kytölä.

Kyyjärven ja lähialueiden hevosille ja hevosväelle tarkoitetut palvelut paranet jatkossa, sillä kesän korvalla Jyväskylän suunnasta kuului kummia. Pölkin kylälle muutti uusia asukkaita ja muuttokuormassa oli mukana ainakin 4 hevosta. Viimeistään ensi numerossa onkin luvassa juttu Pölkin kylän uusista asukkaista.

Nähtäväksi myös jää kehittyykö Nopola Newsin alle alueen "kuumin" ravivihjepalvelu.
Tipsit on helposti muutettavissa rahaksi joko ravipaikalla tai Euroopan reaaliaikaisemmassa netin kautta toimivassa pelijärjestelmässä osoitteessa www.fintoto.fi 
Fintotollakin on, Nopola Newsin tapaan, nettiradio, mutta kuvakin tulee tarvittaessa.

Ari starttaa seuraavaksi Jyväskylässä 23.5 lämminveristen Nuorten sarjassa hevosella nimeltä Tactic Time lähdössä 3. Hvyin on mennyt, jos rahoilla ollaan, tuumailee Ari.
Nopola Newsin omasta mielestään asiantunteva raati antaa sitä vastoin positiivisemman vihjeen;  ..... eihän sitä koskaan tiedä.

Onnea Arille starttiin ja pelaajille tuuria.