Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Strategiaryhmä ministerin vieraana

13.5.2005 Mikael Palola

Ministeri Manninen selvitti käynnistämänsä kunta- ja palvelurakenneuudistuksen tavoitteita.

Kyyjärven strategiatyöryhmä tapasi kunta- ja alueministeri Hannes Mannisen Helsingissä 29.4. Manninen esitteli strategiatyöryhmän jäsenille käynnistämänsä kunta- ja palvelurakenneuudistuksen vaikutuksia Kyyjärven kunnan kannalta.

Hallituksen käynnistämässä kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa on Mannisen mukaan kiteytetysti kysymys siitä, että kunnallisille peruspalveluillemme taataan riittävän vahva järjestämisperusta, jotta erityyppisten palveluiden edellyttämä läheisyys, laatu ja saatavuus kyettäisiin turvaamaan koko maassa. Palveluja tarkastellaan siitä näkökulmasta, millaista väestöä ja taloudellista pohjaa niiden tuottaminen edellyttää ja millä hallinnon tai hallinnollisen yhteistyön tasolla ne on tarkoituksenmukaisinta tuottaa. Peruskunta ei osassa maata enää lähitulevaisuudessa ole Mannisen mielestä riittävä yksikkö palvelujen turvaajana, vaan jatkossakin tarvitaan sekä kuntarajat ylittävää yhteistyötä että kuntien yhdistymisiä. Palveluiden tuottamistapoja on samalla rohkeasti monipuolistettava yrittäjyyttä ja kolmannen sektorin panosta vahvistaen. - Kunta järjestää ja vastaa laadusta, muttei aina itse tuota.  

Kyyjärven kunnalla on Mannisen mielestä nyt erinomainen tilaisuus hakea kyyjärveläisten kannalta parhaita yhteistyökokoonpanoja naapurikuntien kesken. Maakuntarajatkaan eivät hänen mielestään saa olla esteenä yhteistoimintaa ja palvelualueita muodostettaessa. 

Ministeri Manninen kehotti kyyjärveläisiä keskittymään strategiatyössään todenteolla kuntatalouden ja väestörakenteen tasapainottamiseen.