Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Laajakaistaa kiireesti

3.5.2005 Aaro Toppinen

Verkkolehden toimittajakoulutus on lähtenyt hyvin käyntiin. Haja-asutusalueiden laajakaistan puuttuminen ongelmana.

Toimittajakoulutus on lähtenyt rivakasti liikkeelle ja kirjoittajat ovat ottaneet Nopola Newsin ilolla vastaan. Ongelmiakin matkan varrella varmaan ilmaantuu ja eräänä puutteena koettiin heti alussa laajakaistan puuttuminen haja-asutusalueilta.
Nettiradiolähetykset eivät kuulu modeemiyhteydellä vaikka teoriassa lähetykset voitaisiin pakata tiiviimmin. Tarkoitus on kuitenkin pyrkiä mahdollisimman hyvään äänenlaatuun, koska lähetyslaitteet antavat siihen mahdollisuuden.
Projektityöntekijä Irma Mäkelä on testannut sivujen päivittämistä ja juttujen kirjoittamista GPRS yhteydellä, mutta joustava työskentely vaatii nopeammat yhteydet.

Kyyjärven haja-asutusalueiden laajakaistatilanne on kuitenkin korjaantumassa. Oikarilla ja Pölkissä laajakaista on jo saatavissa ja Noposenahoonkin lähiaikoina. Muiden kylien osalta joudutaan vielä hetken odottelemaan viranomaisten päätöksiä.
Kunnanjohtaja Mikael Palolan mukaan haja-asutusalueiden laajakaista-asiat hoidetaan mahdollisimman pian kuntoon kunhan viralliset päätökset saadaan. Selvitettäväksi jäävät vielä ne alueet, joille ADSL-tekniikka ei ulotu.

Tiedotamme laajakaistahankeiden etenemisestä välittömästi tiedon saatuamme.