Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Karhu havainnot lisääntyvät

Myös Oikarin harjussa on nähty kahden karhun jäljet, uros noin 16,5 cm leveä etu -tassun jälki ja naaras noin 14cm leveä etu-tassun jälki. Lisäksi Oikarin kylän poikki liikkui yksi karhu peltoja pitkin.



Metsäkanalinnuilla on pesintäaikaKuulumisia SaunakylältäI-ha-haa, i-ha-haa, hepo hirnahtaaKustaan päivänä potut peltoonUutisointi lisääntyyKarhuhavaintoja kunnan alueella

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

I-ha-haa, i-ha-haa, hepo hirnahtaa

7.6.2005 Irma Mäkelä

Uljaita hevosia oli ilo katsella Pölkin maisemissa tiistai-iltapäivänä.

Ensimmäiseksi pihaan tultaessa näkyi aitauksessa Miina emä varsoineen. Talon nurkan takaa hölkytteli tervehtimään suuri paimenkoira. Leppoisan ja rauhallisen oloinen turrikka.

 

Tuula Häkkinen on muuttanut kuukausi sitten Jyväskylästä Kyyjärvelle. Mukanaan hän toi tyttärensä Pian. Pian poikakaveri Rane ei ole vielä muuttanut, sopivan työpaikan löytäminen on vielä avoinna. 

Muuton syy Kyyjärvelle oli tytär Pian "hevoshulluus" sekä se, että hevosille piti löytää oma koti.  Harju niminen talo löytyi sattumalta Pölkistä. Se oli Eija Oikarin hevostila. Eija möi talon Häkkiselle muuttaessaan itse Unkariin Pustan maisemiin ratsastusoppaaksi. 

Rane osaa kengittää hevosia ja lisäksi hänellä on raviohjastajan kortti. Hän ajaa Häkkisen hevosia raveissa. Yhdessä Pian kanssa he hoitavat ravivalmennuksen.

 

Toiminta hevostilalla on vielä harrastepohjaista ja tallin remontti on kesken. Tulevaisuudessa kuullaan varmasti Harjun tilalta lisää kunhan kaikki on saatu valmiiksi. Mahdollista on, kun tallitiloja saadaan lisää valmiiksi ottaa pari hevosta vuokralle. Tallissa on paikat valmiina neljälle hevoselle. Kengitys ja tallitilavuokraus toiminta tullevat olemaan uudet palvelumuodot hevosharrastajille.

 

Häkkisellä on neljä hevosta ja 2,5 kuukauden ikäinen varsa. Varsan emä on siitostamma Miina. Varsaa kutsutaan Varsaksi. Kaksi hevosista juoksee kilpaa raveissa. Muiden hevosten lempinimet ovat Siiri, Lola ja Arska.

 

Tuula Häkkinen aikoo laittaa tilan mieleisekseen. Siitä on tarkoitus muokkautua hänen eläkepäivien ”Onnelansa”. Hän käy vielä töissä Jyväskylässä.

 

Toivotamme uudet kyyjärveläiset tervetulleiksi.