Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Mielenterveyden edistäminen

22.6.2005 Eija Salo

Kuntaamme on valmistunut mielenterveystyön suunnitelma eri sektoreiden välisen yhteistyön tuloksena.

Suunnitelman tavoitteina on edistää hyvinvointia ja tuoda mielenterveyden näkökulmaa kaikkeen kunnassa tapahtuvaan toimintaan.

Työ, suunnitelman valmistumiseen asti kesti kaksi vuotta ja se on sisältänyt yhteistyötä terveydenhuollon, sosiaalihuollon, mielenterveystoimiston ja yksityisen palveluntuottajan välillä. Työ alkoi perustamalla neljä eri työryhmää, jotka miettivät lasten, nuorten, aikuisten ja vanhusten mielenterveyteen liittyviä asioita ja kunnan tilannetta SWOT-analyysin kautta.SWOT sisältää mahdollisuudet, uhat, heikkoudet ja vahvuudet. 

Työ sisältää teoriatietoa mielenterveydestä, valtioneuvoston toimenpidesuosituksia, mielenterveysseuran mielenterveytemme kuusi kulmakiveä ja kunnan lähtökohtia mielenterveyden suunnitelmalle. Eri työryhmät ovat koonneet eri ikäisille konkreettisia tavoitteita ja toimenpiteitä mielenterveyden edistämiseksi.

Suunnitelmaa on tarkoitus päivittää vuoden välein ja asettaa uusia tavoitteita. Sen tarkoituksena ei ole jäädä pöytälaatikkoon pölyttymään. Työn seurantaa varten on perustettu työryhmä, johon kuuluvat eri ryhmien koollekutsujat ja sosiaalijohtaja. 

Ensi kevät- talvelle on suunniteltu mielenterveystyön foorumia, jossa teemana olisi lasten ja nuorten mielenterveyden edistäminen.