Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Uusi media-aikakausi alkoi Kyyjärvellä tänään!

Mediavaikuttajat areenalla Kivirannassa. Ohjaksia piti erikoistoimittaja, kouluttaja Riittasisko Räike, joka haastatteli muita Kyyjärvellä kasvaneita toimittajia.


Mihin suuntaan kotiseudulla?KirjasuositusKirjaesittely6.7. Eino Leinon päivä - Runon ja suven päiväKunnan nimikkolajitTenoriluutnanttiKirjasto kesätyöpaikkana

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Kirjasuositus

Tuula Eerola

Sherlock Holmesin Seikkailut

Laura Audejew:

Kesä on dekkareiden aikaa, jotkut lukevat niitä ympäri vuoden. Luetpa dekkareita tai et, suosittelen sinulle silti Sir Arthur Conan Doylen teosta Sherlock Holmesin seikkailut. Kirja kuulostaa vanhalta, Doylehan eli silloin joskus muinoin. Doylen tyyli ei vastaa nykyajan dekkaristien tyyliä, mutta ehkä se juuri tekeekin siitä niin hyvän. Kirjassa ei roisku veri, vaan siinä pääosaan on noussut Holmesin ilmiömäiset ajattelukyvyt. Hän ratkaisee ongelmat usein jo alkuvaiheessa, lopussa hankitaan todisteita. Lukijan kannalta tämä on ihanan piinaavaa, sillä lukiessa huomaa, että Holmes tietää murhaajan, mutta hän ei kerro sitä edes ystävälleen tohtori Watsonille. On aivan pakko lukea juttu loppuun. Yleensä syyllinen on vielä sellainen, jota lukija ei osannut edes epäillä.   

Tapahtumat sijoittuvat Lontooseen ja sen ympäristöön. Monet ratkaisut tapahtuvat Holmesin ja Watsonin kotona Baker Street 221 B:ssä. Scotland Yard:n poliisit auttavat salapoliisia usein, mutta monta kertaa he ovat myös aivan väärillä jälkillä. Holmes antaa kunnian kuitenkin usein Scotland Yard:n poliiseille eikä aina ota palkkiotakaan palveluksistaan.

Sherlock Holmes on kaikkien salapoliisien esikuva. Hän on tuo kotkannenäinen suurennuslasin kanssa kulkeva mies, jonka hatun jokainen tunnistaa nähdessään sen kuvattuna monissa paikoissa nykyäänkin. Hänen jälkeensä ovat tulleet Agatha Christien Hercule Poirot sekä Dorothy L. Sayersin Sir Peter Wimsey. Sherlock Holmesin seikkailut koostuu kahdesta osasta. Ensin on Sherlock Holmesin muistelmat, jossa kerrotaan viisi eri pulmaa. Toinen osa on nimeltään Sherlock Holmesin paluu, jossa on 13 erilaista ongelmaa ratkaistavana. Kaikki jutut ovat toisistaan irrallisia, joten niitä voi lukea sieltä täältäkin.

Parhaan kuvan kirjasta saa vain lukemalla sen itse.