Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Tiedättekö mitä..

16.9.2005 Aaro Toppinen

.. Kyrönlahden Esan reaaliajassa kirjoittama juttu KyKy-Betsetin pelistä oli.

Livebloggausta.

Tähän johtopäätökseen nimittäin tulin, kun olen muutaman päivän ajan seurannut toisella silmällä Journalismin päivien ajaksi perustettua blogia. Tässä linkki.
Mikäli livebloggauksen oikein ymmärsin se tarkoittanee, yhden ihmisen kirjoittamaa näkemystä tietystä tapahtumasta tai asiasta reaaliajassa. Näinhän se Esa tekikin. Tosin Nopola News kulkee tässäkin asiassa piirun verran muita edellä, sillä otteluahan pystyi seuraamaan nettiradion kautta suorana lähetyksenä. Kuulija pystyi näin ollen muodostamaan oman käsityksensä pelistä kahdesta eri lähteestä samaan aikaan.

Pelien kommentointia kirjallisesti ja selostuksia nettiradion kautta on tarkoitus jatkaa. Kaikilla kun ei vielä laajakaistayhteyksiä ole. Palaute molemmista oli positiivista, tosin nettiradion puolelle pitäisi saada oma selostaja ja Lasse hoitelisi yleisön "huudattamisen". Journalismin päivillä Helsingissä oli ollut ongelmia langattomien yhteyksien kanssa. Se täälläkin huomattiin, ettei jutun ja kuvien siirtäminen reaaliajassa onnistu yhden "letkun" päässä olevalla koneella. Niinpä seuraavalla kerralla viritetään wlan-tukiasema ja neljä kannettavaa. Toinen kirjoittaa ja toinen siirtää kuvia. Kuvaaja tietenkin on erikseen ja kamerassa pari korttia. Kolmas kone puskee nettiradiolähetystä ja neljäs kuuntelee. Kaistaongelmia ei nopeassa seutuverkossa ole ja Marko ehdottelikin jo kuvan siirtoa. Melkoista ruljanssia, mutta hauskaa ja mielenkiintoista talkootyötä.

Toisella silmällä olen seurannut Helsingin Sanomien kuukausiliitteen tekijän Anssi Miettisen perustamaa blogia. Hän tekee juttua bloggaajista ja perusti oma blogin jutun tekoa varten. Käykääpä lueskelemassa kommentteja. Joku siellä puhuu audiobloggauksesta, onkohan se sama asia kuin nettiradio tai nauhoitetut tallenteet. Joku toinen kaipailee Cityblogeja, no Kyyjärvi ei nyt mikään city ole eikä sellaiseksi tule, mutta ainakin pitäjän asiat ovat tulleet hyvin esille 70 koulutun kirjoittajan voimin ja lähes 500 artikkelin ansiosta tämän ensimmäisen neljän kuukauden aikana. Kävijämäärän kasvattaminenkaan jatkossa ei ole suuri ongelma. Se huomattiin pienellä tiedotteella hotsport.info sivulla vähän ennen ottelua.

Pitäisiköhän näille Nopola Newsin tiedontuottajille keksiä joku osuvampi ja kansankielisempi nimi vaikka "lokkari" ? Ehdotuksia otetaan vastaan, koska ei sitä sanaa sanakirjoista löydy :-)