Kyyjärven verkkolehti | syyskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Laajakaistaneuvottelut alkaneet

2.9.2005 E-porttihankkeet / projektipäälliikko Tuula Hakkarainen / AT

Saarijärven – Viitasaaren seudun kunnat ovat aloittaneet neuvottelut laajakaistarakentamisesta projektissa mukana olevien kuntien, Pohjoisen Keski-Suomen Verkkopalvelut Oy:n ja TeliaSoneran välisellä neuvottelulla.

Neuvottelussa käsiteltiin laajakaistarakentamisen toteutusta ja rakentamisaikataulua. Rakennettaville kylille yhteys toteutetaan kylälle tulevan ADSL-keskittimen kautta, jolta tilaajayhteydet luvataan toimittaa 6,5 kilometrin päähän (maakaapelin mitasta laskettuna). Kyläkohtaisiin rakentamispäätöksiin vaikuttaa kylän asukasmäärä, pieni asukasmäärä voi tehdä rakentamisen kannattamattomaksi.
Rakennettavat laajakaistayhteydet ovat avoimia myös muille operaattoreille, jolloin hinta kuluttajille määräytyy kilpailun perusteella. Kyläkohtaiset rakentamispäätökset tehdään syys- ja lokakuun aikana käytävissä kuntakohtaisissa jatkoneuvotteluissa. Neuvottelujen ja sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen TeliaSonera aloittaa verkkosuunnittelun, jonka mukaan kylien rakentamisjärjestys määräytyy. Ensimmäiset asiakkaille tulevat yhteydet on mahdollista avata vuoden 2006 juhannuksen aikaan ja koko projekti on valmis vuoden 2006 loppuun mennessä.