Kyyjärven verkkolehti | lokakuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Kankaanniemi ehdottaa rahastoa jumalanpalvelusmusiikin tekijöille

Nopola Newsille Toimi Kankaanniemen lausumaehdotuksen toimitti Asmo Maanselkä.Kankaanniemi ehdottaa rahastoa jumalanpalvelusmusiikin tekijöille

4.10.2005 Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi

Nopola Newsille Toimi Kankaanniemen lausumaehdotuksen toimitti Asmo Maanselkä.

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi/kd on tehnyt eduskunnassa tekijänoikeuslainkäsittelyn yhteydessä lausumaehdotuksen, jossa hän esittää selvitettäväksi mahdollisuudet perustaa valtion, kirkkojen ja uskonnollisten yhteisöjen kesken rahasto, johon valtio voisi panna pienen peruspääoman ja seurakunnat maksaisivat jäsentä kohti pienehkön summan vuosittain ja josta jaettaisiin korvauksia jumalanpalvelusmusiikin tekijöille mahdollisimman oikeudenmukaisesti.

Eduskunta päätti lain ensimmäisessä käsittelyssä jättää jumalanpalvelusmusiikin tekijänoikeuskorvausten ulkopuolelle. Kankaanniemen ehdotuksen tavoitteena on turvata myös jumalanpalvelusmusiikin tekijöille korvausta, mutta ilman, että seurakunnille aiheutuisi mittavaa byrokratiaa.

Eduskunta äänestää tekijänoikeuslain hyväksymisestä tai hylkäämisestä ja edustaja Kankaanniemen ehdotuksesta keskiviikkona klo 15 alkavassa täysistunnossa.

Lisätietoja
kansanedustaja Toimi Kankaanniemi, puh. 050 5113075