Kyyjärven verkkolehti | marraskuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Saunakylän tarinoita

Sulo Tamminen kävi kylässä, toi samalla hauskan tositarinan viidenkymmenen vuoden takaa. Näin talven tuloa odotellessa voidaan lueskella kesäistä tarinaa.


Eläkeliitossa tapahtuu

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Saunakylän tarinoita

Terttu Sillanpää / Sulo Tamminen

Sulo Tamminen kävi kylässä, toi samalla hauskan tositarinan viidenkymmenen vuoden takaa. Näin talven tuloa odotellessa voidaan lueskella kesäistä tarinaa.

Kesäinen myllyreissu.

Alkukesällä 1956 tein myllyreissun Möttösen isolla myllyllä. Mukana oli veljenpoika Markku, 5 vuotias pojanvesseli.

Jyvät vietiin myllyyn ja mylläri sanoi, jotta aamupäivällä on jauhona jyvät. Siinä oottaissa käytiin vanhemman siskoni luona  parin kilometrin päässä.

Ilma oli aamusta alkaen keväisen poutainen.

Kun jyvät oli saatu hevoskärryille, lähdettiin kotimatkalle. Mulla oli jäänyt tyhjäksi ylimääräinen isokokoinen kangassäkki. Markku-poika kokeili, että sopi hyvin pujahtamaan säkkiin ihan näkymättömiin.

Kun kotimatka oli ehtinyt noin kahden kilometrin päähän kotoa, tuli Häänisen Arvi vastaan. Kysyin, arvaappas mikä on pussissa? Arvi vastasi, jotta sianporsas.

Hetken päästä tuli Ohrasen Onni vastaan. Sidoin säkin suun ja sanoin, että säkissä on kaksi suurta sianporsasta. Onni aikoi ottaa toisen, mutta kun säkin suu avattiin, olikin Markku pussissa.

Tultuamme silloiseen kotiini Pohjosahoon, sanoin veljeni emännälle Ainolle, jotta vie nämä porsaat navetan kettaan. Säkin suu oli kiinni ja Markku-poika hiljaa säkissä. Kyllä Aino oli vähän säikähtänyt, kun pussissa ei ollutkaan kahta porsasta vaan yksi Markku. Taisinpa torujakin saada,

Mukaviahan ne myllyreissut olivat.Nyt ei Perhossa ole yhtään myllyä. Ruukin mylly paloi eikä Karstulan vehnämyllykään ole enää toiminnassa. Kalmarissa, Leuhunkoskella ja Vetelissä myllyt ovat vielä toiminnassa.

Sulo Tamminen.