Kyyjärven verkkolehti | joulukuu 2005
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

 

Amoroso avasi arkistot ensimmäisenä

11.12.2005 Aaro Toppinen

Nyt Nopola News myös tanssittaa ja soi...ja komeasti soikin Tanssiorkesteri Amoroson tahdittamana.

Viime syksynä, iltalenkillä, tuli Tanssiorkesteri Amoroson soittajien Jukka Eteläkarin ja Erja Kurkilahden kanssa puheeksi sellainen juttu, että Nopola Newsiin tarvittaisiin myös musiikkia, nettiradion lähetysten yhteyteen tai ihan vaan kuunneltavaksi. Jukka lupasi penkoa pöytälaatikkoa ja sieltähän sitä löytyi. Sävellykset ovat Jukan käsialaa ja kappaleiden sovitukset on tehty Erjan kanssa yhdessä.

Tuumasta toimeen ja niinpä Jukka ja Erja soittivat, miksasivat ja mitä kaikkea niille kappaleille pitikään tehdä. Nyt ne on kuitenkin tallennettu kaikkien Nopola Newsin lukijoiden ja kuuntelijoiden iloksi. Näihin kahteen kappaleeseen on myös sanoitukset olemassa, mutta tällä kertaa ne ovat instumentaaliesityksinä. Jukka taituroi kitaran kanssa ja Erja soittaa koskettimia ja sieltähän ne rytmitkin tulevat. Amoroson vakiokokoonpanoon kuuluu myös kyyjärveläislähtöinen solisti Jari Koivusaari.

Kappaleet, Hiljainen hetki ja Tanssi poika tanssi, löytyvät Nettiradio linkin alta Kulttuurituotantoa aihealueelta. Tässä linkki. Ihan vinkiksi, että kappaleita ei kannata kuunnella mistään tietokoneen pienistä "kottaraispönttökaiuttimista" vaan oikein kunnon kuulokkeilla tai lataa ne hyvälle mp3-soittimelle, jotta musiikkinautinto olisi paras mahdollinen.

Tässä samassa yhteydessä on ehkä hyvä kertoa hieman tulevaisuuden suunnitelmista. Nopola News ry jätti nimittäin syksyllä Suomen kulttuurirahastolle avustushakemuksen. Yhdistyksen tavoitteena on tallentaa vanhaa kulttuuriperintöä ja miksei uuttakin Nopola Newsin sivuille. Kuvia, ääntä, musiikkia, tekstiä ja kaikkia näiden yhdistelmiä voisi sitten itse kukin ladata, lukea tai kuunnella oman mielensä mukaan. Tätä kaikkea voi Nopola Newsin tyyppinen sivusto tulevaisuudessa tarjota paikallisten osaajien voimin toteutettuna.

Matot syrjään ja jalalla koreasti, viihdyttävää tanssimusiikkia tarjoavat Tanssiorkesteri Amoroso ja Nopola News, olkaa hyvä.

PS. Kunnon humppa näyttää tehoavan aina ja noteerataan isommissakin piireissä. Tässä linkki. Tämän ensimmäisen päivän aikana tuli niin paljon pyyntöjä sanoituksista, että täytynee Jukalta tinkiä ainakin tuon Tanssi poika tanssi kappaleen sanat niin saavat ihmiset laulaa mukana. Kesämarkkinoilla voisi sitten vaikka järjestää laulukilpailun, tässähän on puolivuotta aikaa harjoitella.