EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kyky-Betset vs. Pielaveden Sampo

6.12.2005 Matti Försti

Tapahtuuko tänä iltana Sammon ryöstö, kyseli Lasse Mansikka-aho saapuessaan paikalle. Nähtäväksi jää. Joukkueet lämmittelevät.

Pielaveden valmentaja kävi pyytämässä äänentoistoa vähän pienemmälle. Laitetaan nyt aluksi, mutta kohta väännetään nappulat ja äänijänteet taas täysille.

Tästä jatkaa jo tuttu kommentaattori Matti Försti. No niin hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille tasapuolisesti ja tervetuloa seuraamaan miesten ykkössarjan lentopallo-ottelua kyyjärven kyky-Pielaveden Sampo. Ottelun lähtökohdat ovat hieman erilaiset kuin kahdessa edellisessä kyvyn kotiottelussa. Kalajokea ja Torniota vastaan Kyky lähti selväna altavastaajana taistellen kuitenkin hienosti ja voitti kotiyleisön riemuksi molemmat pelit 3-2. Nyt kyky lähtee taasen pienoisena suosikkina otteluun. Sampo on kaksi pistettä perässä, tosin ottelun vähemmän pelanneena kuin kyky. Sampo nuori joukkue ja ryhmän päätehtävänä on kasvattaa pelaajia seuran liigajoukkueeseen, joka on muuten hallitseva Suomen mestari. Kotijoukkue Kyky on parantanut peliään kauden edetessä kuin sika juoksuaan. Seuran syömähampaiksi hankkimat Liettualaiset ovat ottaneet paikan joukkueessa. Mutta myös "omat" pelaajat ovat nousseet vahvasti esille. Jukka Mäkelä on esiintynyt vahvasti niin verkolla kuin puolustuksessa. Ennen kaikkea nostaisin esille joukkeen liberon Janne Paanasen, joka on nostanut vahvasti sekä ennen kaikkea pelannut niin sanotut helpot pallot tarkasti passarille. Myös koko joukke on puolustanut hienosti. katsotaan miten Kyky kestää suosikin paineet.  Ottelun tuomarit ovat päätuomari Kari Kansan-Aho, verkolla Pauli Puskala rajatuomarit ovat Juha Eteläkari ja Juha Vehkalampi.

Sampo aloittaa seuraavalla seitsikolla Matsi, Eskelinen, Nenye; Tikkanen , Räisänen; Simpanen ja libero Sedergren. Kyky puolestaan aloittaa seuraavasti Henkka, Kantonen, Mäkelä, liettualaiset, Lampela sekä liberona Paananen. Ottelu on alkanut, tilanteessa 3-6 Sammon valmentaja Rando Soome otti aikalisän. Kyky on hallinnut ottelun alkua varsinkin keskihyökkäys on kulkenut mukavasti. Kyky johtaa 11-5 ja peli kulkee kuin unelma. Sampo vahtaa tilanteessa 8-16 Räisäsen kentälle. Sammon vastaanotto takkuaa pahemman kerran. Kyky juhlii, Saulus pommittaa syöttöruudussa tilanne 20-9. Erä selvästi kotijoukkueelle pistein 25-12. Kyky oli selvästi parempi pelin joka osa-alueella. Varsinkin vastaanotto oli sammolla luokatonta, joten Sammon valmentaja antoikin aika kovaa palautetta joukkueelleen. Valmentaja Soomesta sen verran, että tämä virolaisvalmentaja oli aikanaan nostamassa Sammon ykkösjoukkuetta liigaan ja pelasi liigassakin useita vuosia.

Toinen erä: peli on tasoittunut selvästi Sampo on saamassa kuvioitaan kuntoon. Vastaanotto parantunut ja joukkueen hakkuri Nenye on alkanut lyömään palloa soikeaksi. Tilanne tasan seitsemän.Sammon aikalisä tilanteessa 8-10. Lampela juhlii syöttöruudussa. Tilanne 16-12 Kyvylle Sammolla edelleen vaikeuksia vastaanotossa. Sammon kiri on alkanut. Kyky on alkanut hölmöilemään ja Sampo puolestaan pelaamaan niin tilanne on 20-19 kyvylle. Aikalisä Kyvylle tilanteessa 22-21. Erä Kyvylle 25-21. Erän ratkaisu hetkillä tuli selvästi kotijoukkueen kokemus esille. Varsinkin Darius Abromavicius oli mies paikallaan: yksi hyökkäys- ja kaksi torjuntapistettä erän ratkaisuhetkillä oli miehen työ. Sammon paras mies toisessa erässä oli selvästi hakkuri Nenye, jonka kanssa oli Kyky koko ajan vaikeuksissa.

Tauko on pidetty. Kolmas erä: Kyky johtaa 6-3. Kyky on ollut selvästi parempi verkolla. Saulius räväytti pelin kovimman iskun tähän mennessä. Sammolla henki päällä, joukkue on noussut tasoihin 8-8. Erä etenee tasaisesti. Sampo johtaa 11-10. Joukkue on alkanut puolustamaan apinan raivolla. Sammon aikalisä tilanteessa 14-15. Darius alkaa taas lämpiämään. Kyky johtaa 22-19. Erä Kyvylle 25-20. Erän ratkaisi Jukka Mäkelä kahdella ässäsyötöllään. Myös kolmannessa erässä Kyvyn kokemus tuli esiin. Vaikka Sammon paras mies oli Oki Nenye niin hän ei pystynyt tappamaan erän ratkaisuhetkillä saamiaan passeja. Kotijoukkueelta palkittiin hyvin passannut Henkka Huhmarkangas. Myös Darius oli erien ratkaisuhetkillä avainpelaajia. Eikä tietenkään voi unohtaa mäkelän kahta ässäsyöttöä kolmannen erän ratkaisuhetkillä. Myös selvästi näki että kaksi edellistä tiukkaa taisteluvoittoa ovat antaneet joukkueelle lisäponttia. Katsomosta löytyi kannustusta kiitettävästi. Seuraavaksi Kyky huilaa ensi viikonlopun, sitten Kyky matkustaa Kajaaniin paikallisen Namikan vieraaksi.