Kyyjärven verkkolehti | helmikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Haikeat jäähyväiset

25.2.2006 Birgitta Tallila

Kahden intensiivisen ja elämysrikkaan viikon jälkeen koitti perjantaina 24.2. haikeiden jäähyväisten jättö ranskalaisille vieraille heille järjestetyssä lähtiäisjuhlassa.

Ranskalaisten vierailun ajaksi osui osittain tarkoituksella, osin sattumalta monenlaista tapahtumaa. Oli Perhon lukion Wanhaintanssiesitys samoin kuin saman koulun abien vierailu, sellorock-konsertti ja Arkki Kuuselan pienoisplanetaarioesitys. Järjestettyinä tapahtumina olivat mm. tutustumiskäynnit Betesetillä ja Kyyjärven Sahalla sekä vierailut mm. Jyväskylässä, Ähtärin eläinpuistossa ja Karstulassa Honkarakenteella.

Kaikkein ikimuistosinpia elämyksiä ranskalaisille kuitenkin tarjosi Suomen--ja nimenomaan Kyyjärven--kaunis, talvinen luonto. Suurinta riemua tunnettiin varmasti Harsulla pulkkamäessä, unohtamatta kävelyjä metsäpoluilla ja lumi"suihkuja", joita ranskalaisnuoret ottivat puita metsässä ravistellen.

Vaikka verkkojenkokemis-retkellä ranskalaisilla kieltämättä oli kylmä hyvästä varustelusta huolimatta, nauttivat he siitäkin elämyksestä täysin rinnoin. Tuskin veikkaan kovin väärin, jos sanon, että kaikesta ohjelmasta ranskalaiset nuoret tulevat vielä vanhoina mummuina ja pappoina muistamaan juuri luonnossa vietetyt hetket sekä syntyneet ystävyyssuhteet. 

Ei siis ihme, että lähtöhetken koittaessa yhden sun toisen silmäkulmista vierivät surun kyyneleet. Haikeutta helpottanee nykytekniikan tuomat mahdollisuudet pitää ystävyyttä yllä sähköpostin ja messengerin avulla.

Lämpimät kiitokset oppilaille, vanhemmille selä kaikille yhteityötahoille onnistuneen vierailun johdosta. Kyyjärvi may be a small place but together we are strong!