Kyyjärven verkkolehti | huhtikuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Haja-asutusalueiden laajakaistaprojekti etenee

Viitasaaren - Saarijärven seudun laajakaistahankkeen ohjausryhmä kokoontui Saarijärvellä. Kunta- ja kyläkohtaiset rakentamisaikataulut valmiina.


Ratkaiseva kehitysaskel

Yhteistyökumppanit

Ratkaiseva kehitysaskel

30.3.2006 Aaro Toppinen

Nopola Newsin kehittämisen kannalta kunnanhallitus teki merkittävän päätöksen maanantaisessa kokouksessaan. Tänään Nopola Newsiä tutkitaan Oulun seudun AMK:n Vaihtoehtoisen journalismin kurssin esitelmässä.

Kunnanhallitus kokoontui 27.3.2006 ja käsitteli muissa asioissa Nopola Newsin markkinointiin liittyvän asian. Nopola Newsin kehittäminen ei ole kunnan ydintoimintaa ja tämä oli eräs syy yhdistyksen perustamiseen jo viime syksynä. Yhdistystä ei kuitenkaan ole saatu rekisteröityä useista yrityksistä huolimatta. Seuraava PRH:n päätös on luvassa 9.4. menessä. Kaikesta huolimatta yhdistys on toiminut aktiivisesti ja tehnyt useita kehityssuunnitelmia ja -ehdotuksia. Niiden eteenpäin vieminen on ollut vaikeaa ja syynä on ollut se vanha keksintö; raha. Ymmärettävistä syistä kunnallisia päätöksiä tehtäessä vaakakupissa on aina muitakin asioita ja kuppi on vielä tähän saakka kallistunut Nopola Newsin kannalta ajateltuna epäedulliseen suuntaan.

Niinpä kunnanhallitus teki asiaa helpottavan päätöksen, jolla se siirsi Nopola Newsin markkinointivastuun ja mainospaikkojen myynnin yhdistykselle. Sopimus koskee vuosia 2006 ja 2007. Päätösta voidaan luonnehtia erittäin merkittäväksi Nopola Newsin kehittämisen kannalta.

Yhdistyksen suunnitelmien mukaan kyseessä ei kuitenkaan ole perinteinen, vilkkuvien bannereiden ja logojen, kauppaaminen sivustolle, jotka pikemminkin ärsyttävät käyttäjiä. Tavoitteena on ottaa käyttöön täysin uudenlaiset menetelmät ja tehdä todellista yritysviestintää. Toiminnalla pyritään lisäämään yritysten tunnettavuutta niin paikallisesti kuin laajemminkin, jopa kansainvälisesti. Yrityksille laaditaan hinnaltaan ja laadultaan eri tasoihin perustuvat ratkaisut, joista jokainen voi valita itselleen sopivan. Yrityksen toimenkuvasta riippuen tarpeet ovat erilaiset, joten tasoja tarvitaan. Myös räätälöidyt ratkaisut ovat mahdollisia. Alustavasti on kehitetty 5-portaista järjestelmää. Jo perustaso sisältää näyttävän yritysesittelykortin, mutta järeimmällä tasolla puhutaan jo sitten yrityksen toimintaa tai palveluita esittelevistä artikkelista, äänimainonnasta, tiedottamisesta, ostos- ja menovinkkien päivitysmahdollisuudesta ja paljon muusta. Hinnat ja tasot tarkentuvat seuraavissa yhdistyksen kokouksissa. Yritysviestintä ei koske pelkästään paikallisia yrityksiä vaan toimintaa on tarkoitus laajentaa. Kiinnostus onkin ollut kuntarajat ylittävää ja sopivia yhteistyökumppaneita kartoitetaan koko ajan. Ensimmäinen askel on otettu ja homma laitettu samantien käyntiin. Peruspaketteja menee kuin kuumille kiville. Asiasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä esimerkiksi Info sivun alta löytyvän palautteen kautta.

Edellä oleva kuvaa vain yrityskenttää, mutta vastaavia suunnitelmia on kehitteillä myös muille tahoille ja yhteistyökumppaneille.

Samana päivänä pidetyn valtuuston kokouksen tallenne löytyy nyt Nettiradiopainikkeen alta. Latauksia oli 20 kpl ja paikanpäällä kokousta kuunteli ainoastaan Viiden Kunnan Sanomien toimittaja. Näin se vaan pikkuhiljaa valtuuston kokousten seuraaminen siirtyy digitaaliseen muotoon ja aikaan, sillä harvoin, tuskin koskaan, paikanpäällä on ollut kahtakymmentä kuuntelijaa. Kunhan vain saataisiin pikaisesti ne haja-asutusalueiden laajakaistat niin latausten määrät tuplaantuisivat tai triplaantuisivat.