Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Kyyjärvelle pronssia ja kultaa koululaisten Hese-kisasta

26.4.2006 Reija Leppänen / Pirkko Kotanen

Keski-Suomen Hese- kisan tuloksia Jyväskylän Hipposhallilta.

Keskiviikkona 26.4.2006 Nopolan koulun piha täyttyi varhain aamulla hieman unisista, mutta urheilullisen näköisistä 5. ja 6. luokan oppilaista. Oppilaat nousivat bussiin ja matka kohti Jyväskylää. Määränpäänä oli koululaisten Keski-Suomen piirin Hesekisa eli yleisurheilukisa, jossa molempien luokkien 12-henkiset joukkueet (6 tyttöä ja 6 poikaa) kisailivat
pituushypyssä, keihäänheitossa ja  sukkulaviestissä.

Tunnelma Hipposhallissa oli korkealla, varsinkin kun oppilaamme näyttivät olevan huimassa tuloskunnossa. Urheilijoiden lisäksi mukana oli myös 5. ja 6. luokan oppilaita kannustusjoukkona hienojen banderollien kanssa.
Lieneekö johtunut hyvästä kannustuksesta vai jostakin muusta, mutta 6. luokan joukkue nappasi upeasti pronssimitalit ja 5. luokan joukkue sijoittui hienosti kahdeksanneksi, mikä on hyvä tulos, kun muistetaan, että kisassa oli yhteensä 11 joukkuetta ja niistä vain kaksi oli 5-luokkalaisia.

Pronssimitalien lisäksi kisoista tuotiin kotiin kirkkaampaakin metallia. Nimittäin Kalle Muli voitti sekä keihäänheitosta (tulos: 39.73) että pituushypystä (tulos: 510) kultamitalin. Kisan jälkeisenä päivänä Kalle Muli ja Ville-Petteri Eteläkari kommentoivat kisoja seuraavasti:

Klassinen kysymys näin alkuun eli miltä nyt tuntuu?
Kalle: Tosi mukavalta. Tosi siistiä voittaa tollaset kisat.

Olitko tyytyväinen joukkueenne suoritukseen?
Kalle: Olin tyytyväinen.

Mitä muuta kuin urheilukisat Jyväskylän matkasta jäi mieleen?
Kalle: Kaupungilla käynti. Mukavaa oli myös Alvar Aalto -museossa kuumaliimalla rakentaminen. Mieleen jäi myös kuuma linja-auto ja se kun menin yhden juoksijan ohi viestissä. Olin ankkuri ja ajattelin, että tuosta on pakko päästä ohi. Reissu oli kuitenkin aika rankka.
Ville-Petteri: Se kun poltin kuumaliimalla sormeni.

Urheilun lisäksi oppilaat tutustuivat Alvar Aalto -museoon sekä osa oppilaista Luontomuseoon. Viherlandiassa käytiin ihmettelemässä puhuvia papukaijoja ja kärpäsloukkukasveja. Matkan päätteeksi mentiin keskustaan Kävelykadulle syömään ja ostoksille. Oppilaiden Alvar Aalto -museon työpajassa tekemät rakennusten pienoismallit ovat näytteillä Nopolan koulun aulassa.