Kyyjärven verkkolehti | toukokuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Kuntaliitosten valtionosuusmenetykset korvataan

19.5.2006 Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi

Lue kuntaministeri Hannes Mannisen vastaus Toimi Kankaanniemelle.

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi toimitti Nopola Newsin lukijoille kuntaministeri Hannes Mannisen vastauksen kyselyyn mahdollisista kuntaliitosten valtionosuusmenetyksistä.

Ministeri Manninen Kankaanniemelle :

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi, kd, kysyi alue- ja kuntaministeri Hannes Manniselta, kesk, torstaina eduskunnan kyselytunnilla, aikooko hallitus uudistaa kuntien valtionosuusjärjestelmää nopeasti siten, että kuntien liitoksiin kohdistuvat rajut valtionosuusleikkaukset eivät toteutuisi. Kankaanniemi viittaisi sekä Joutsan, Leivonmäen ja Luhangan että Saarijärven ja Karstulan seudun usean kunnan suunnitelmiin vapaaehtoisista liitoksista, jotka aiheuttaisivat miljoonaluokan valtionosuusmenetykset molemmissa tapauksissa. Nämä menetykset tekevät liitokset kannattamattomiksi ja ovat pysäyttäneet neuvottelut.

Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen, kesk, ilmoitti, että sisäasiainministeriössä on tehty päätös siitä, että valtionosuusjärjestelmää tullaan muuttamaan sillä tavalla, että se on mahdollisimman neutraali kuntaliitosten suhteen. Erityistekijät muutetaan siihen muotoon, että kuntaliitosten tapahtuessa valtionosuusmenetyksiä ei tapahtuisi tai jos tapahtuu, niin ne ovat mahdollisimman vähäisiä.