Kyyjärven verkkolehti | kesäkuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Tervanpolttoa perinteisesti

12.6.2006 Hannu Aumanen

Löytyykö mistään oikeaa tervatynnöriä. Kuvassa oleva ei kelpaa!

Nopola news, jos mikä, on perinnetietouden tallentamiseen oiva paikka. Osallistun Kivijärven Yty-miesten kanssa 1.7 sytytettävän tervahaudan polttoon ja ennakkojärjestelyihin. Yty-2005 Saarijärven seutu-projekti tekee yhteistyötä Metsähallituksen kanssa, joka toimii hankkeen vetäjänä. Tervamestarit tulevat Siikaisista.

Tarkoituksena on tehdä muutama juttu aiheesta tilanteen mukaan kuvien kera. Ennenkuin varsinaiseen polttoon päästään, on haudan valmistelussa iso työ ja kaikineen prosessi vaatii ison talkooporukan, joka saadaan tälläkertaa Perhosta. Pyrin tallentamaan myös kuvien muodossa koko projektin aina haudan kaivuusta hiilien talteenottoon saakka.

Vaikkei itse poltto Kyyjärvellä tapahdukaan, on jo tällaiseen isompaan ja perinteiseen tervanpoltoon mukaan pääseminen mielenkiintoinen juttu ja osaavat ainakin Nopola newsin lukijat tämän jälkeen itsekin haudan tehdä ja tervat poltella?

Jos jollakin olisi tietoa tervatynnyreistä, joita voisi lainata hankkeeseen, niin otan mielelläni vinkit vastaan ja muutenkin voi aiheesta lähestyä. Alla yhteystietoni:

Hannu Aumanen 040-7660480 / ytysuunnittelija@kyyjarvi.fi