EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat

Elina Mäntylä uudisti mestaruutensa

15.7.2006 Aaro Toppinen

20-pennin Pajatson tämän vuotinen SM-finaali ratkesi toisen kierroksen ensimmäiseen lyöntiin.

Koko päivän kestäneiden karsintojen jälkeen semifinaaliin selvisivät karsintojen viisi parasta eli

• Ritva Kuoppala
  • Aki Järvinen
  • Kimmo Kemppainen
  • Tapio Kaltiainen
  • sekä edellisvuosilta kaksinkertainen Suomen mestari Kari Toikkanen.

Finaaliin pääsi, tottakai, myös viimevuoden voittaja Turussa opiskeleva Elina Mäntylä.

Semifinaalikierroksilla kukin pelaaja sai kaksi kymmenen kolikon sarjaa lyötäväkseen. Yhteistuloksen perusteella kaksi parasta jatkoivat finaaliin edelleen kahdella lyöntisarjalla ja niinsanotusti puhtaalta pöydältä.

Semifinaalikierrosten jälkeen Kari Toikkasen tulos oli huikea 41 pistettä. Se enteili vankkaa kisakuntoa ja triplaa eli kolmatta Suomen mestaruutta. Viime vuoden mestari Elina Mäntylä sai kokoon 28 pistettä ja aivan tuntumassa oli Ritva Kuoppala 26 pisteellä. Ritvan lopullisen finaalipaikan kohtaloksi koitui toisen kierroksen tulos 5 pistettä.

Näin SM-tittelistä kisasivat siis Kari Toikkanen ja Elina Mäntylä; mestareita molemmat. Ensimmäisen kierroksen jälkeen tilanne oli tasan 5 pistettä. Kari aloitti ratkaisevan kierroksen saaden kuitenkin vain 3 pistettä kokoon. Viime vuonna Elina taisi ratkaisi pelin viimeisellä lyönnillä, mutta tänä vuonna mestarin ottein, hymyssä suin jo ensimmäisellä lyönnillä. Näyttävästi suoraan keskelle ja peli oli sillä selvä. Finaalin lopputulos Elina 17 - Kari 8.

Tuore Suomen mestari kertoi ennen finaalia tehneensä vähän hankintoja ja osti markkinoilta hanurin. Jokohan ensi vuonna kuullaan SM-karsintojen lomassa myös harmonikkamusiikkia.

Onnea voittajille. Lisäkuvissa finalistien tyylinäytteitä.

Suomen Mestarit vuosilta 1989 - 2005 löydät kunnan kotisivujen alta tapahtumat valikosta tai suoraan tästä linkistä.