Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Tervahaudan sytytysjuhla

Heinäkuun ensimmäisen päivän iltana syttyi tervahauta perinteisin menoin.


Tervanpolttoa ja talkoohenkeäNe olivat haikaroita

Yhteistyökumppaneille logopaikka. Valitse yrityksellesi sopiva aihealue ja varaa paikkasi heti !

Katso lisäkuvat   

Tätä sitä jo odotettiinkin

3.7.2006 Hannu Aumanen

Ensimmäisessä laskussa saatiin tervankusta ja myös sitä ihteään.

Vuorokausi siitä kun tervahauta sytytettiin, laskettiin ensimmäiset tervat ja tervankuset puusaaviin. Hetki oli kieltämättä ensikertalaiselle jännä paikka, mutta tyytyväisiä oli muidenkin ilmeet ja jokaisella onnistumisen riemu, kun tervaa alkoi rännistä tulemaan.

Ensimmäisen laskun saldo oli lupaava. Tervankusta noin 10 litraa ja tervaa 60 litraa. Tervamahtarit Hilpi ja Teuvo Liimatainen arvelivat lopullisen tervan määrän olevan noin viitisensataa litraa.

Projekti on ollut erittäin mielenkiintoinen ja puistovahti Reijo Kuosmasen sanoja lainatakseni; arvostus entisaikojen tervanpolttajia kohtaan kasvoi roimasti. Aikoinaan, kun apuna ei ole konetyövoimaa ollut, vaan kaikki on tehty käsin ja työ on ollut raskasta.

Mutta ei työ vielä tähän lopu, vaan viikon loppupuolelle kestävän haudanpolton jälkeen alkaa jäähdytys, joka kestää ainakin elokuulle asti, jonka jälkeen hauta avataan ja hiilet otetaan talteen. Aion tehdä siitä vielä erillisen jutun Nopola newsiin. Muuten kelikin oli sellainen sopivan viileä, lähes kolmekymmentä plussan puolella ja vielä kun lämmin tervahauta antoi omat hehkunsa, niin kyllä ilman välihousujakin tarkeni.

Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille mukana olleille ja suuret kiitokset osaavalle ja mukavalle tervamahtaripariskunnalle.

ps. Ensimmäiseen juttuun laittelen kuvia, kun ehdin.