Kyyjärven verkkolehti | heinäkuu 2006
EtusivuPääkirjoitusTapahtumatNettiradioNetti-tv1InfoPalauteYritykset ja palvelutIn English

Yhteistyökumppanit

Nopola News oikuttelee....

1.7.2006 Aaro Toppinen

.. tai paremminkin kehittyy, niin käyttäjille kuin kirjoittajillekin.

Lukijat ja tekijät ovat varmasti huomanneet kaikenlaisia ihmeellisyyksiä Nopola Newsiä lukiessaan ja tekiessään. Ulkoasu-uudistus saatiin valmiiksi jokin aika sitten. Sen jälkeen on taustallla kehitetty julkaisujärjestelmää kirjoittajia paremmin palvelevaksi. Valintoja on vähennetty eli peruskäyttäjä voi ainoastaan määritellä onko juttu pääuutinen vai ei. Uudet jutut kiertävät julkaisupäivän mukaan etusivun kautta riippumatta siitä milloin juttu on kirjoitettu. Julkaisupäivämäärä on se ratkaiseva tekijä eli nyt sen varastoon kirjoittamisenkin pitäisi toimia niin kuin on suunniteltu. Ns. kakkosuutisen (oikean palstan ylin uutinen) määrittelevät pääkäyttäjät ja siihen voidaan nostaa tarvittaessa aiemminkin julkaistuja, ajankohtaisia juttuja pitemmäksikin aikaa.

Kuvien käsittelyä ja siirtoa helpotetaan siten, että kuvan voi valita joko tiedostopankista tai omalta koneelta. Kuvagalleriatoimintoja parannetaan lisäämällä valinta- ja muokkausmahdollisuuksia.

Perusjutun tekeminen onnistuu kuten ennenkin, mutta muutokset tuovat aina mukanaan myös ongelmia. Tässä niistä muutamia. Lisäkuvat eli galleria toimii tällä hetkellä vain Firefoxin selaimella, joka ei todennäköisesti ole peruskäyttäjien oletusselain. Galleriakuvat kannattaa vielä tässä vaiheessa siirtää tiedostopankin kautta juttuun, siis niiden, jotka käyttävät Firefoxin selainta. Pääkäyttäjät pyrkivät avustamaan kirjoittajia tämän ylimenovaiheen ohi.

Yhteistyökumppanisivusto on pieniä viilauksia vaille valmis ja siellä sitä tutkittavaa sitten jatkossa riittääkin niin Kyyjärveltä kuin laajemmaltakin alueelta. 

Mutta tässä vaiheessa ei muuta kuin jutun vääntöön :)